Categorieën
Bekers & mokken

Handige tips voor de aanschaf van mokken!

koffiemokken en diverse bekers als relatiegeschenkStel uw organisatie of bedrijf wil koffiemokken bedrukken. U krijgt de opdracht om deze te gaan aanschaffen. Waar moet u op letten bij de aanschaf van koffiemokken voor uw organisatie?

Porselein of aardewerk?
Wordt uw servies intensief gebruikt, dan adviseren wij u om te kiezen voor porselein. Het materiaal is harder dan aardewerk. Valt er een stukje van de mok af, dan “schiffelt” er een stukje af, witte ondergrond verschijnt. Bij aardewerk valt er een hap uit de mok, een stenen kleur verschijnt. Voor al het butswerk van in en uit de vaatwasser is porselein over het algemeen de beste keus. Een ander verschil is dat porselein veel witter van kleur is dan aardewerk. Dit kan van invloed zijn als u heldere kleuren in uw logo gebruikt. Heldere kleuren op een off white achtergrond geeft een “grauwe” aanblik. Porselein is wel duurder dan aardewerk. Soms kan door inkoopvolumes een bepaald model mok worden gekocht die voordeliger is dan de aardewerk optie.

Duurzaamheid en gebruiksgemak
Let bij uw aankoop op of de mokken en kopjes met uw logo vaatwasmachinebestendig worden gedrukt. Er zijn een aantal productietechnieken die niet helemaal goed uit de verf komen als u het in de vaatwasser stopt. Porselein wordt op 800 graden gebrand met uw logo zodat het goed blijft in de vaatwasser. Aardewerk wordt op 600 graden gebrand. Hoe hoger de temperatuur, hoe beter het logo wordt ingebrand, hoe beter dit blijft zitten.

Een ander belangrijk punt is het praktisch opbergen van keramiek: stel, u bestelt 100 mokken en deze wilt u praktisch kunnen opslaan in de keuken. Let erop dat u ze makkelijk kunt stapelen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s