Categorieën
Nieuws & weetjes

Grote blooper met relatiegeschenken bij ING!

ING leeuw relatiegeschenkenDeze week werd een gigantische blooper van de inzet van relatiegeschenken van de ING bekend. Vorige week werd er in verschillende media een oproep gedaan om de oranje leeuwen terug te brengen naar de ING vestigingen. Soms gaat het fout bij de productie van relatiegeschenken. Zo ook bij de productie van oranje spaarleeuwen.

Blooper relatiegeschenk na 7 maanden bekend
Iedereen die bij de ING een Groeirekening afsluit, krijgt een oranje spaarleeuw. De fout is pas 7 maanden na het verstrekken van het knuffeldier ontdekt. Het gaat om in totaal 30.000 knuffeldieren die voor kleine kinderen erg gevaarlijk zijn in verband met verstikkingsgevaar. Wel benadrukt de ING dat er nog geen ongelukken bekend zijn. “Uit voorzorg adviseren wij klanten die na 15 november 2010 een spaarleeuw hebben ontvangen, deze buiten bereik van kleine kinderen te houden en af te geven op een ING-kantoor. Klanten die de spaarleeuw inleveren ontvangen ter compensatie € 10 voor het ongemak. Daarnaast kunnen deze klanten aangeven of zij een nieuwe ING spaarleeuw willen ontvangen zodra deze weer leverbaar is”, aldus een bericht op de ING site. De oorzaak van een terugroepactie is vaak kostenbesparingen op grondstoffen. De kwaliteit van de productie neemt af en dat is zeer nadelig voor de consument. Om dit soort ongelukken te voorkomen zijn de richtlijnen voor speelgoed in de EU de laatste jaren flink aangescherpt.

Advertentie

3 reacties op “Grote blooper met relatiegeschenken bij ING!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s