Categorieën
Nieuws & weetjes

De kracht van leveranciers gebundeld in de European Promotional Products Association

EPPA blogartikelDe European Promotional Products Association (EPPA) is opgericht in 1999 als een overkoepelende organisatie voor de Europese relatiegeschenkenbranche. De leden bestaan uit verenigingen van leveranciers (fabrikanten, importeurs) en distributeurs (relatiegeschenken handelaren en adviseurs). De relatiegeschenkenbranche is sterk afhankelijk van de Europrese wetgeving en wordt beïnvloed door toenemende internationalisering van bedrijsvoering. Sinds januari 2012 is de samenwerking in een stroomversnelling gekomen. De leveranciers en de tussenhandel hebben de koppen bij elkaar gestoken om de branche in zijn geheel een stap voorwaarts te brengen.

European Promotional Products Association
Voor het eerst in de geschiedenis van de relatiegeschenkenbranche is er een samenwerking ontstaan tussen organisaties die elkaar normaal gesproken beconcurreren. Ondanks de competitieve sector en het huidige economische klimaat hebben ze besloten om gezamenlijk de relatiegeschenkenbranche op Europees niveau een steun in de rug te bieden. De EPPA is een organisatie die kwalitatieve statistische informatie verstrekt aan de deelnemende partijen. Ze komt voor de belangen van haar leden op met betrekking tot Europese wetgeving. Bovendien acht de EPPA het vaststellen van gedragscodes erg belangrijk. Dit versterkt de mate van professionaliteit en betrouwbaarheid van de branche. EPPA creërt ruimte voor debat en kenniswerving binnen de branche. Belangrijk is dat de distributeurs en leveranciers van relatiegeschenken meer kunnen profiteren van de zakelijke markt. Het doel van de EPPA is om het gezamenlijke handelsklimaat van de relatiegeschenkenbranche verbeteren.

De allereerste stap is een gezamenlijke advertentie die ieder van de leden in zijn eigen catalogus verspreidt. De miljoenen catalogi worden door heel Europa verspreid. Op de website van de PPP vindt u de Nederlandse aangesloten leden.

Zintuig steunt de doelstellingen en kerncompetenties van de EPPA.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s