Categorieën
Nieuws & weetjes

Koele promotiecampagne met Grolsch

Grolsch koelkratTen tijde van de WK ‘s en EK ‘s draaien de marketingmachines op volle toeren. Vele bedrijven zien de mogelijkheden tot doelgerichte promotie. Alleen pakt ieder dat op zijn eigen manier aan. Zo is er alleen al een wereld van verschil in de aanpak van Grolsch en Heineken. Waar Heineken op de proppen komt met ludieke relatiegeschenken als hoofddeksels en T-shirts voor de oranje fan, bekijkt Grolsch het vanuit een volledig ander perspectief.

Koel bier is het enige wat telt!
De gadget van Grolsch speelt wederom in op het drinkgenot. Twee jaar geleden was het de koeling op wieltjes en dit maal betreft het de Grolsch Koelkrat. Een mini koelkast met het uiterlijk van een bierkrat waardoor het bier op de juiste tempratuur geserveerd kan worden. Hiermee geeft Grolsch, naar eigen zeggen, iets waar de voetbal liefhebber echt iets aan heeft. De focus van de campagne ligt volledig op koel bier en de kwaliteit van het product. Zo zal Grolsch de bierdrinker verder via landelijke media ‘koeltips’ geven voor het koel houden van bier. En zullen er rijdende koelkasten verschijnen door het hele land waarmee je lauw bier om kan ruilen voor koel bier.
Hierin zit naar eigen zeggen ook nou precies het verschil. Eerder liet Grolsch zich al kritisch uit over de originaliteit van de andere bierbrouwers. De oranje jurkjes van Bavaria en de Heineken T-shirts hebben volgens Grolsch niets met het product te maken. Hier heeft Grolsch allicht wel een goed punt. We zullen deze zomer zien welke vorm van promotie het meest effectief is. Maar koel bier is in ieder geval belangrijk en daarvoor is een koeltas of Koelkrat altijd handig!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s