Categorieën
Nieuws & weetjes

Britse onderwijsminister wil koningin jacht geven

Een minister van het Britse kabinet heeft voorgesteld de koningin een Jacht te geven voor haar 60e jaar op de troon. Het jacht zou omgerekend bijna 70 miljoen dollar moeten kosten. In 1997 is koningin Elisabeth II haar oude jacht door een besluit van de toenmalige regering kwijt geraakt. Uit een gelekte brief van onderwijsminister Gove blijkt dat hij het jacht als een passend geschenk zou zien voor 60 jaar leiderschap van Groot Brittannië. Het gaat om een jacht van bijna 140 meter lang.

Jacht op de minister
Het idee gaat overigens niet door. Na veel bezuinigingen van de minister werd erg negatief gereageerd op het idee. Het geschenk had 6 februari gegeven moeten worden. 60 jaar geleden op dezelfde datum nam Elisabeth II op die datum de troon over van haar overleden vader koning George VI. In juni zullen voor deze gelegenheid over het hele land feesten worden gehouden. Dit zal deels ook gelden als voorbereiding gelden op de olympische spelen in London. Uiteindelijk werd de minister gered door premier Cameron die verklaarde dat de minister vond dat het jacht met privaat geld gefinancierd moest worden. Kleine kans dat het op deze manier rond komt. De koningin en haar zoon houden zich buiten de discussie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s