Categorieën
Nieuws & weetjes

Let op! Kleine webwinkels verkeren in zwaar weer!

Thuiswinkel.org relatiegeschenken keurmerkHet bekende online keurmerk thuiswinkel.org vreest dat het doek voor veel webwinkels snel zal vallen. Fietsenshop.nu heeft de rechtzaak tegen de Raad van State verloren en moet nu zijn webwinkel sluiten. Zintuig relatiegeschenken is ooit vanuit een grachtenpand in Amsterdam begonnen en draagt alle ‘kleine’ webwinkels een warm hart toe.

Detailhandel of een webwinkel?
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen detailhandel en een webwinkel. Detailhandel is verboden vanuit een woning. De webwinkel fietsenshop.nu verkocht fietsen vanuit zijn woning. Vorig jaar werd er door de rechtbank in Utrecht bepaalt dat de fietsenhandel onder de categorie detailhandel valt. Uit onderzoek van de rechtbank bleek dat de winkel op vaste tijden en ook op afspraak voor publiek was geopend. Zoals gewoonlijk bij fietsenverkopers had de eigenaar van de webwinkel ook een aantal fietsen op zijn terrein uitgestald. De uitspraak van de rechtbank is erg onduidelijk. Uit deze uitspraken kan de redactie niet concluderen dat webwinkels vanuit huis in alle gevallen verboden zijn. Thuiswinkel.org heeft er een slecht voorgevoel over. Directeur Wijnand Jongen vindt het volgende: “Als alle gemeenten hun bestemmingsplannen gaan controleren op hoe webwinkels daar in passen, dan kunnen vele duizenden beginnende webwinkels meteen de deuren sluiten.”

Blijf relatiegeschenkenblog.nl volgen voor het laatste nieuws. Wanneer meer bekend wordt, zal u het hier als eerste lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s