Categorieën
Nieuws & weetjes

Bedrijfspagina’s maken op Facebook voor uw webwinkel

FacebookVorige week schreven we in een artikel dat Twitter de optie voor bedrijfspagina’s openhoudt. Op het gebied van bloggen zijn er twee marktleiders, namelijk Blogger.com van Google en WordPress. Op 11 maart heeft Facebook grondige wijzigingen doorgevoerd op het gebied van bedrijfs- en fanpagina’s. Eerst was het heel erg makkelijk om een ‘custom made’ pagina te maken. Dat kan nu nog steeds maar dan moet u wel handig zijn met iFrames.

FBML of iFrame in het Nederlands
Veel bedrijfspagina’s op Facebook maakten gebruik van FBML. We gaan dit artikel heel simpel houden.FBML is een programmeertaal. Mensen die geen verstand hebben van websites kunnen hiermee makkelijk een eigen pagina maken. Dat is nu veranderd in een andere programmeertaal genaamd iFrame. Deze programmeertaal is veel ingewikkelder. Met die gedachten heeft de Nederlandse Wilco de Kreij een WordPress template ontwikkeld. Wat is een template? Een sjabloon oftewel een raamwerk. Als je dit raamwerk koppelt aan je bedrijfspagina kun je eenvoudig pagina’s aanmaken en bewerken. Het is meteen zichtbaar op Facebook en dus erg makkelijk. Een uiterst klantgerichte template! Voor webwinkels in de relatiegeschenken branche betekent dit dat de drempel naar social media nog lager ligt. Het is voor iedereen een kans!

Vorige week schreven we in een artikel dat Twitter de optie voor bedrijfspagina’s openhoudt. Op het gebied van bloggen zijn er twee marktleiders, namelijk Blogger.com van Google en WordPress. Op 11 maart heeft Facebook grondige wijzigingen doorgevoerd op het gebied van bedrijfs- en fanpagina’s. Eerst was het heel erg makkelijk om een ‘custom made’ pagina te maken. Dat kan nu nog steeds maar dan moet u wel handig zijn met iFrames.

 

FBML of iFrame in Nederlands

Veel bedrijfspagina’s op Facebook maakten gebruik van FBML. We gaan dit artikel heel simpel houden.FBML is een programmeertaal, waar mensen die geen verstand hebben van websites bouwen ook mee aan de slag kunnen. Dat is nu veranderd in een andere programmeertaal, die voor veel mensen veel moeilijker is. Met die gedachten heeft de Nederlandse Wilco de Kreij een WordPress template ontwikkeld. Wat is een template? Een sjabloon oftewel een raamwerk. Als je dit raamwerk koppelt aan je bedrijfspagina kun je eenvoudig pagina’s aanmaken en bewerken, die dan ook meteen zichtbaar zijn. Voor webwinkels in de relatiegeschenken branche betekent dit dat de drempel naar social media nog lager ligt. Het is voor iedereen een kans!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s