Categorieën
Nieuws & weetjes

Mid Ocean Brands overgenomen door aandeelhouders Van Helden/Giving Europe en het management van Mid Ocean Brands

Woensdag 16 april is tijdens een bijeenkomst in Barneveld bekend geworden dat Avedon Capital Partners en ABN AMRO Participaties in grote lijnen een overeenkomst hebben bereikt met het management van Mid Ocean Brands en de aandeelhouders van Van Helden/Giving Europe. De verwachting is dat de afronding van de overeenkomst in mei 2013 plaats zal Mid Ocean Brands logovinden.

Wat gaat dit betekenen voor de betrokken partijen?
Mid Ocean Brands en Van Helden/Giving Europe blijven bestaan als zelfstandige business units en opereren onder hun eigen merken. Het doel van deze overname is het combineren van de know-how, de ervaring en de gezonde financiële draagkracht. Dit moet leiden tot een versterkte positie van de twee bedrijven binnen de Europese promotionele markt.

Adri van Helden, directeur/eigenaar Van Helden en Rutger de Planque, CEO van Mid Ocean Brands hadden het volgende te zeggen:

Van Helden: “ Deze stap past uitstekend binnen de lange termijn strategie van ons bedrijf die gericht is op uitbreiding van onze marktpositie in Europa.” Van Helden verwacht dat de samenwerking zal zorgen voor een sterke groei van het bedrijf. De Planque: “ Ik heb altijd groot respect gehad voor het ondernemerschap van Van Helden. Dankzij deze stap vooruit worden wij een uitmuntende en solide gefinancierde speler in de Europese promotionele industrie met vele potentie en enorme groeikansen.”

Ambitieus en kerngezond
De ambities van Mid Ocean Brands voor de toekomst zijn duidelijk: “ We willen de supplier of choice worden”, aldus Planque. Dit toont duidelijk de nieuwe koers die het bedrijf wil varen. Ambitieus en klantgericht. Met de financiële injectie behoort Mid Ocean Brands weer tot de top van de meest financieel gezonde leveranciers in Europa.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s