Categorieën
Nieuws & weetjes

Webwinkels en levertijden: hoe is dat anno 2013?

Webwinkels en hun levering relatiegeschenkenConsumenten gaan steeds meer eisen stellen aan webwinkels. Online aankopen moeten steeds makkelijk, goedkoper en vooral ook sneller gaan. Online marketing en e-commerce verandert daardoor razendsnel. Er zijn verschillende trends te zien. Leveren op de dag van bestelling lijkt een nieuwe trend te zijn. Veel grote webwinkels in Nederland zijn er al mee bezig, leveren op de dag van bestelling. Als de consumenten hieraan gewend raken, zullen ook de kleinere webshops moeten volgen.

Snelle levering voordelig?
Veel consumenten zullen zich afvragen waarom niet iedereen begint aan het leveren op de dag van bestelling. Er hangen wat nadelen aan vast, namelijk dat de verzendkosten omhoog gaan. Deze nieuwe verzendmethode vraagt natuurlijk hogere kosten. Aangezien het nog geen gemeengoed is liggen de kosten een stuk hoger dan bij een normale zendtijd. De webwinkels die de nieuwe levertijd nu al aanbieden vragen een bedrag van 20 euro voor het versturen. Alleen mensen die echt dringend het product in huis nodig hebben zullen meedoen aan deze trend, andere consumenten zullen wachten om geld te besparen.

Postbedrijven
PostNL is een van de grootste postbedrijven van Nederland. Omdat de hoeveelheid brieven in Nederland afneemt, speelt PostNL daar goed op in. Het bedrijf richt zich dus ook steeds meer op pakketten en e-commerce. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld Valid Express overgenomen om hiermee in de toekomst levering op dezelfde dag te kunnen aanbieden.

Aan de hand van dit voorbeeld lijkt het dus een kwestie van tijd te zijn voordat het leveren op de dag van bestelling een standaard verzendmethode zal worden in de Nederlandse webwinkels. Als de consument gewend is zal het niet lang duren voordat deze snelle levertijd de norm wordt, al zal de prijs dan wel eerst omlaag moeten in vergelijking tot nu!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s