Categorieën
Nieuws & weetjes

Marktpiraterij in China neemt explosief toe

Chinese relatiegeschenkenIn geen ander land in de wereld is merkpiraterij zo’n harknekkig probleem als in China. Op dit moment komt 71 procent van alle namaakproducten van een Chinese fabriek, aldus de VDMA, de Duitse Producenten Associatie. Veel producten zoals relatiegeschenken uit deze fabrieken zijn afgekeken van hun merkbroertje

WTO Patent regels
Sinds 2001 heeft China met de WTO afspraken gemaakt over copyright en trademarks. Sinds deze overeenkomst is de handel in valse producten alleen maar toegenomen.

Oorzaken markpiraterij
Er zijn drie oorzaken aan te wijzen voor deze ontwikkeling. Ten eerste komen de meeste namaakproducten uit afgelegen streken uit China. De armoede is hoog, de inkomsten laag. Een Chinese fabriekseigenaar zal juist nu het economisch tegenzit in de verleiding gebracht kunnen worden om een vals product te produceren.
Ten tweede zijn veel justitie en ambtelijke apparaten corrupt. Veel zaken worden oogluikend toegelaten. Ten laatste verzaken veel Westerse firma’s die producten in Azie verkopen hun product correct te registreren in die landen.

Situatie in Nederland
In Nederland houdt de PPP (Platform Promotionele Producten) zich bezig met eerlijk geproduceerde promotionele producten. Veel relatiegeschenken, premiums en promotionele producten komen uit China. Door de inzet van de PPP en de bedrijfscodes van veel importeurs valt het aantal gevallen van namaakproducten mee.

Let in de aanschaf van Promotionele producten altijd:
1. Waar is het product geproduceerd?
2. Van welk materiaal is het product gemaakt?
3. Wat waren de productomstandigheden voor het personeel die het product gemaakt heeft?
4. Mocht uw promotioneel product een kopie zijn van het origineel, bekijk of u de schade kunt verhalen op de importeur of producent van dit product. Maak afspraken over dit onderwerp voordat u de koopovereenkomst tekent.

Voor vragen over uw relatiegeschenken staan wij altijd voor u klaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s