Categorieën
Bekers & mokken Nieuws & weetjes Producten & gadgets

Koffiemokken en bekers in veel variaties te bedrukken!

De tijd dat een 1 kleur bedrukking op een koffiemok de norm was, is inmiddels al op zijn retour. Een foto op mok of een kleurrijke illustratie is ook veel leuker en hoeft vaak niet gelijk het 10 voudige te kosten. Een nieuwe ontwikkeling in “koffiemokland” is het toepassen van hittegevoelige inkt. Wordt er bijvoorbeeld koffie ingeschonken, dan verandert de kleur van de opdruk. Er zijn globaal drie soorten bewerkingen te onderscheiden:

1. Wondermok
Bij deze techniek wordt de mok eerst regulier bedrukt. Daarna komt er een zwarte of donkerblauwe laag over de gehele mok. Wordt er een warme drank ingeschonken, dan verdwijnt deze donkere laag en komt de opdruk te voorschijn. Lees het artikel over de wondermok.

2. Frosted print
Hier draait het juist om een koude vloeistof. De opdruk wordt aangebracht, daaroverheen wordt een witte/grijze kleur over het logo gedrukt. Als u vervolgens koude cola inschenkt, verdwijnt deze witte laag en komt de opdruk tevoorschijn.

3. Magische print
Dit vinden wij de leukste druktechniek van de drie. Het werkt in principe hetzelfde als de wondermok techniek, echter wordt niet de gehele mok voorzien van deze zwarte of donkerblauwe laag, maar slechts een deel. In het voorbeeld is op de mok een zwarte druppel te zien. Als er koffie wordt ingeschonken komt er een groene druppel te voorschijn met een boodschap erin. Een ander voorbeeld. Bedruk een mok met een televisie en druk in het televisiescherm een logo in verschillende kleuren. Na dit drukproces gebruik je de magic print om het televisiescherm zwart te drukken.

Hier nog een keer het filmpje over de wondermok:

 

Advertentie

Één reactie op “Koffiemokken en bekers in veel variaties te bedrukken!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s