Categorieën
Nieuws & weetjes

Relatiegeschenken voor een opleidingsbedrijf

De markt van opleidingen en trainingen groeit als kool. Vanwege corona willen mensen immers extra veel om- en bijscholen en het UWV focust zich steeds meer op levenlangleren-principes. Voor het behouden en werven van cursisten zijn natuurlijk leuke relatiegeschenken nodig.
Maar wat zijn nou eigenlijk interessante relatiegeschenken als je opleidingen geeft? En bij voorkeur dan ook nog een giveaway die voor zowel voor de deelnemers als de docenten een interessant cadeautje kan zijn.

Stel altijd eerst een helder doel bij een relatiegeschenk

In dit artikel delen wij van opleidingsbedrijf hypnos.nl graag onze eigen ervaringen met je. Want iedereen weet dat het belangrijk is om bij je afnemers steevast in de reclameherinnering te blijven, maar de keuze is reuze op de markt van relatiegeschenken.
Als startpunt is het belangrijk om een helder doel te kiezen: gaat om vergroting van de naamsbekendheid, meer merkbinding, gaat het om uitbreiding van je afnemers of wil je simpelweg een omzetgroei realiseren?
Zorg dat er een kans is dat de mensen de giveaway ook echt gaan gebruiken. Ook is het relevant dat het geen wegwerpproduct is, dus geen balpen die na een week al niet meer schrijft.

Overzicht van 7 tips voor beste keus relatiegeschenk

  1. Kies een product waarbij voor de hand ligt dat je logo of de herinnering regelmatig in beeld komt bij de begunstigde.
  2. Een katoenen tas of een bedrukte balpen is té standaard, dat vinden mensen vaak weinig speciaal.
  3. Laat je keuze afhangen van het seizoen. Denk hierbij in de trant van een strandbal of een strandlaken in de zomer, maar in de winter een ijskrabber of ijsmuts.
  4. In coronatijd ligt het vanwege de thuiswerktrend voor de hand om eerder iets te kiezen dat mensen van pas komt in hun werkkamer. Denk aan een bedrukte muismat of telefoonhoesje. Verder: als je door corona je afnemers minder ziet, is het des te aardiger om een relatiegeschenk aan te bieden.
  5. Als je voldoende budget hebt: personaliseer het relatiegeschenk door iemands naam erop te laten drukken.
  6. Zorg niet voor een mogelijk negatieve connectie. Een ietwat vergezocht voorbeeld: telefoonopladers die snel kortsluiting veroorzaken.
  7. Het publiek gaat steeds meer voor milieuvriendelijke producten en duurzaam produceren. Kies bijvoorbeeld voor een zaklamp die werkt op zonne-energie in plaats van op batterijen. Of laat je tassen bedrukken met katoen van eerlijke biologische afkomst.


Advertentie