Categorieën
MVO

Een interview met de eigenaar van Dopper: Merijn Everaarts.

In samenwerking met zijn organisatie heeft Merijn Everaarts een interview gegeven in het Engels voor de Amerikaanse markt. In Nederland lijkt dit niet echt interessant maar niks is minder waar. Het interview dat gegeven is schetst namelijk een heel duidelijk beeld wat Merijn Everaarts met zijn Dopper waterfles en foundation wilt bereiken. Om deze reden heeft Zintuig dan ook voor u het interview vertaalt naar het Nederlands zodat ook u duidelijkheid krijgt over het product en de dienst van Dopper. Wilt u het originele interview lezen? Bekijk deze dan op de Dopper website.

Merijn, vertel: wat doet een man, die niks met shoppen heeft, in New York City?
“In de VS, en vooral in New York City, is het eenmalige gebruik van plastic ongekend hoog. Het leven in New York is super snel en het eten en drinken is hier ook een onderdeel van. Veel van het voedsel is dan ook snel en makkelijk verpakt in plastic. Met de Dopper waterfles wil ik de mensen in New York een duurzaam en simpel alternatief bieden voor de van plastic flesjes van eetstands en drankstands. Vaak zie je namelijk dat deze plastic flesjes maar eenmalig worden gebruik en vervolgens worden weggegooid, dat is erg zonde.”

En wat doet het water in New York met je?
“Het water is veilig echter, in sommige gebieden, smaakt het een beetje naar chloor. Dit komt doordat een water filter niet altijd wordt gebruikt. Om deze reden ben ik op dit moment aan het praten met een partner die in heel de wereld tap punten installeert. Uiteindelijk willen we door heel New York City tap punten instaleren waar men goed gefilterd water kan tappen. Deze goed gefilterde tap punten moeten daarna in onze Dopper App zichtbaar worden. Op deze manier kunnen mensen in New York City altijd het dichstbijzijnde tap punt vinden.

Hoe is het leven in Manhatten voor iemand uit Haarlem?
Ik geniet van het leven in mijn nieuwe omgeving. Dopper gerelateerd is het hard werken. Op het ene moment ben ik bij een duurzaam fashion evenement. Het andere moment race ik dwars door New York, dubbelgevouwen in een Über vol met dozen. Vooral dat laatste vind ik nogal vermoeiend, ik geef toch de voorkeur aan de fiets!”

Natuurlijk, de fiets! Had je niet een mandje met tekst op je fiets?
“Nogal beschamend om het vertellen maar….. het baadje met tekst ben ik verloren in het heetst van de strijd….”

Wil je daarover praten?
Ik denk dat dit blaadje ervan af getrokken is, hij zat namelijk goed vast. Wat stond erop? ‘pak niet de fiets maar pak een waterfles’. In het mandje zaten dan Doppers die een ieder een eigen “Message in the Bottle” hadden. Hiermee kunnen mensen zien waar Dopper voor staat. Het werkte super goed; alle Dopper waterflessen waren in een split second weggegeven. Ik ga zeker nieuwe maken!

Was je niet bang dat de Doppers in verkeerde handen zouden vallen?
“Ik vertrouw in de goedheid de mens, ik geloof dat iedereen die een Dopper bezit een boodschapper is van onze missie!”
Wat is het gaafst wat je tot nu toe in New York heb gedaan?
Zonder twijfel, dat wat we gedaan hebben bij Urban Outfitters. Wij doen ontzettend ons best om onze waterflessen in hun winkels te krijgen. Puur omdat UO overeenkomt met onze doelgroep en het ontwerp. Maar na een jaar van e-mailen was de liefde niet wederzijds. Dit was echt jammer, mensen weten gewoon niet wat ze missen als ze niet de Dopper in hun stellingen hebben. Dus ik dacht: ‘als ze niet willen luisteren, zorgen we dat ze luisteren’. Ik wil dat deze mensen de Dopper letterlijk ervaren, ze laten voelen wat voor bidon het is. Geen zorgen hoor, ik heb ze niet geslagen met de Dopper waterfles.”

Wat deed je dan?
We hebben een serie van video’s gemaakt waarin we de reis van Urban Outfittars in Amsterdam tot aan het hoofdkantoor in Philadelphia filmden. Terwijl we onderweg waren bleven we video’s posten waardoor de mensen in Philadelphia door kregen dat we eraan kwamen. Toen we er waren gingen we party crashen. We party crasheden een lunch bar in hun centrale hal. We maakten daar water cocktails om letterlijk het ijs te breken. Na vijftien minuten werden we eruit gegooid maar de werknemer van Urban Outfitters waren helemaal wakker geschud. In januari vervolgen wij onze gesprekken met de Urban Outfitters. In de tussentijd hebben wij onze eerste winkel geopend in de ‘Broadway Market’. Elke keer als iemand een aankoop doet vragen wij hen om een enquête in te vullen. Hierdoor leren wij meer van onze Amerikaanse consumenten en hoe zij kijken tegenover eenmalig gebruikte plastic flesje en tap water.”

Was je niet bang dat je in de gevangenis zou belanden na je stunt tegenover UO?
“nou, dat was wel de grap op het kantoor. Dat we dan onze vakantie in de gevangenis op water en brood zouden moeten leven.”

Nu je het zegt… Is het December gevoel in New York hetzelfde als wat je verwachten na het kijken van Home Alone 2?
“Ja, het shoppen is echt bizar. Het is echt consumeren, consumeren, consumeren. Het ziet er allemaal geweldig uit. Maar het over consumeren zit me wel dwars. Persoonlijk koop ik alleen spullen van hoge kwaliteit en die een lang leven kennen. De woonkamer stond eerst vol met veel goedkope spulletjes maar nu liggen er maar 2 cadeaus onder mijn kerstboom – cadeaus van goede kwaliteit.”

En natuurlijk de onvermijdelijke vraag, zo dicht op oud en nieuw: nog goede voornemens?
“De plastic brug natuurlijk! In de lente willen wij een replica maken van de ‘Brooklyn Bridge’ van 50,000 plastic waterflesjes. Door het plastic probleem tastbaar te maken willen we het verhaal van de plastic soep relevant maken voor de New Yorkers. Voor hen lijkt het zo ver weg waardoor ze niks doen. Waar gaan we al die plastic flesjes vandaan halen? Heel makkelijk, elke minuut gooien Amerikanen namelijk 50.000 plastic flesjes weg….”

Wilt u Merijn Everaarts en zijn Dopper foundation steunen?

Laat dan uw eigen Dopper waterfles bedrukken en steun hiermee de Dopper foundation en haar doelen. Door een Dopper waterfes te kopen steunt u automatisch Dopper en helpt u met het reduceren van plastic afval in de oceanen! Neem contact met ons op via onderstaande actie en wees zelf de boodschapper!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s