Categorieën
Nieuws & weetjes

De Dopper, een visie – een missie

 

Bij Dopper geloven ze in een betere wereld. In deze wereld is men zich bewust van het milieu, er wordt actief gewerkt aan het verminderen van plastic en voor iedereen is er toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dopper zet zich actief in om de wereld zo te veranderen doormiddel van de volgende drie missie pijlers:

  1. Bewustwording creëren voor de impact van singel-use plastic afval en mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten
  2. Het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater.
  3. Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

In 2009 is Dopper begonnen met deze drie missie pijlers nadat de oprichter van Dopper (Merijn Everaarts) een documentaire zag over alle plastic afval dat in de oceaan terecht komt. De cijfers zijn schrikbarend. Wereldwijd is de jaarlijks plasticproductie sinds 1964 vertwintigvoudigd. In 2014 werd in totaal 311 miljoen ton plastic geproduceerd, dit staat gelijk aan 900 keer het Empire State Building in plastic. Van dit aantal plastic wordt slechts 1% gerecycled. Als deze groei in het plasticproductie blijft aanhouden zal er in 2050 ruim 1200 ton plastic geproduceerd worden. Jaarlijks komt 33% van het geproduceerde plastic in natuurgebieden als bossen en oceanen terecht. Voor oceanen staat het plastic dat daar terecht komt gelijk aan een volle vuilniswagen die elke minuut zijn lading plastic in de zee dumpt. Als we niets doen aan het plastic afval zijn dit in 2050 vier vuilniswagens per minuut. De natuur kan het plastic niet afbreken. Giftige stoffen binden zich aan het plastic, dat van zichzelf als schadelijk is, en vervuilen het water. In de oceaan is het plastic al helemaal schadelijk voor zeedieren. Zij zien het plastic aan voor voedsel. Een schildpad kan een plastic zak aanzien voor een kwal en stikken in het plastic. Vissen kunnen kleine stukjes plastic binnen krijgen die zich hechten aan de darmwand, zo komen de giftige stoffen weer in onze voedselkringloop terecht.

Dopper probeert met hun 100% gerecyclede, herbruikbare waterfles deze plastic productie terug te dringen en een invloed te hebben op het milieu. Dit doen zij niet alleen met hun Dopper, maar ook met hun Dopper foundation. 5% van de netto-omzet van Dopper gaat naar deze foundation. Hiermee ondersteunen zij de Water & waste Academy en Waterprojecten. Met de Water & Waste Academy probeert Dopper mensen te inspireren om duurzaam te leven en de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Met het Dopper waterproject zorgt Dopper voor schone water en sanitaire voorzieningen in de kleinere dorpen in Nepal.

Certificaten

Doordat dopper zich actief bezig houdt met deze projecten heeft Dopper een aantal bijzondere certificaten verdiend waaronder het zilveren Cradle to Cradle certificering, Reddot design award en een B-Corp. certificaat. Dit zijn beide certificaten die een bedrijf alleen krijgt als hij zich echt aantoonbaar inzet voor verandering op het gebied van het milieu.

Draag zelf bij aan de betere wereld

Wilt u met uw bedrijf een verandering maken? Het plastic afval terugdringen en schoner drinkwater realiseren voor iedereen? Met een Dopper kunt u hieraan bijdragen. Als u uw personeel of uw relaties een bedrukte Dopper schenkt helpt u al mee om het plastic afval te verminderen, en draagt u bij aan de Dopper foundation voor veilig drinkwater. Een bedrukte Dopper is het perfect geschenk dat past bij uw groene bedrijfsvoering en uitstraling. Met een bedrukte dopper laat u niet alleen zien dat u bij wilt dragen aan de betere wereld van Dopper, maar zegt u het ook. Dopper, Be The Messenger.

https://www.zintuig.nl/dopper-eco-waterflesje-bedrukken/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s