Categorieën
Nieuws & weetjes

Druktechnieken voor promotionele artikelen, doming en lasergravure!

Een bedrijf die handelt in relatiegeschenken of een bedrijf die wel eens een relatiegeschenk heeft laten bedrukken kent het begrip bedrukkingstechniek of opdrukmethode wel. Zeker als u nog helemaal geen ervaring heeft in het bedrukken van promotionele artikelen is dit soms nog wel lastig. In het voorgaande stuk hebben wij al een uitleg gegeven van de opdruktechnieken die het meest op elkaar lijken namelijk zeefdruk en transferdruk. In dit artikel gaan we vooral verder op andere opdrukmethodes. In dit artikel krijgt u meer uitleg over de druktechnieken:

  • Doming
  • Lasergravure
  • Tampondruk

De opdruktechniek doming

De druktechniek doming is een techniek die haar naam te danken heeft aan de vorm. De ronding doet enorm veel denken aan een dome doordat deze uw bedrukking beschermt. Doming is een steeds vaker gebruikte bedrukkingstechniek op promotieartikelen.

Hoe werkt doming?

Het domen gebeurt op een heel speciale manier. Allereerst wordt uw logo of tekst op een stickerpapier aangebracht met behulp van een speciale printer. Uw logo wordt altijd, met behulp van de printer, in full colour bedrukt. Nadat uw logo op het stickerpapier is aangebracht wordt deze voorzien van een 2 componenten hars-laag genaamd epoxy. Deze epoxylaag is glashelder waardoor uw logo op de sticker niet alleen beschermd wordt maar ook nog enigszins wordt vergroot. Uw logo komt dus onder een soort vergrootglas te liggen. Dit geeft uw logo een extra dimensie. In het onderstaand filmpje ziet u hoe doming precies werkt.

Wanneer wordt er voor doming gekozen?

Doming wordt gekozen wanneer u een relatiegeschenk full colour wilt bedrukken. Doming kan echter niet bij elk relatiegeschenk gebruikt worden. Het promotionele artikel waarbij doming het meest gebruikt wordt is een usb-stick. Het bedrukken van een USB-stick met doming wordt steeds vaker gedaan en dat komt doordat een USB-stick hier ideaal voor is. Na de USB-sticks worden er ook veel sleutelhangers voorzien van de doming opdrukmethode.

De opdruktechniek lasergravure

Het lasergraveren van relatiegeschenken wordt al jarenlang gedaan en dat snappen wij wel. Lasergravure is een zeer stijlvolle en mooie opdrukmethode. Wanneer u kiest voor lasergravure kiest voor stijl en klasse op uw (metalen) promotieartikel.

Hoe werkt lasergravure?

Lasergravure is een opdrukmethode die heel anders is als andere bedrukkingstechnieken. Bij lasergravure wordt het relatiegeschenk namelijk gegraveerd met een laserstraal die wordt aangestuurd door een computer. Dit zorgt ervoor dat uw logo heel gedetailleerd wordt aangebracht op het geschenk. Uw logo wordt als het ware in het geschenk gebrand waardoor de onderliggende laag zichtbaar wordt. Dit onderliggende metaal bepaalt ook de kleur van uw logo, meestal is dit grijs of koperkleurig. Een voordeel van lasergraveren is dat uw gravure de levensduur heeft van het relatiegeschenk dat u laat graveren en dat is de langste levensduur die u maar kunt wensen. Een nadeel is dat de gravure kleurloos is en er ook geen kleur kan worden aangebracht aan het ontwerp.

Wanneer kunt u kiezen voor lasergravure

Lasergravure is een techniek die alleen wordt toegepast op metalen relatiegeschenken. Als u namelijk kiest voor het graveren op een kunststof geschenk zal deze namelijk smelten en dat kan natuurlijk niet. Een metalen geschenk is daarbij meestal van goede kwaliteit en ziet er ook vaak luxer uit. Als u op deze metalen relatiegeschenken ook nog uw logo laat graveren heeft u een zeer mooi en luxe geschenk. Dit kunt u gebruiken als geschenk aan een jubilaris of vaste klant.

Meer weten over druktechnieken?

Als u meer wilt weten over druktechnieken kunt u nog veel meer informatie vinden over onze druktechnieken op de website. Als u vragen heeft kunt u ons ook altijd nog bereiken via de volgende kanalen:
Tel: +31(0)35-6956000
Mail: sales@zintuig.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s