Categorieën
Nieuws & weetjes

Bereik uw publiek met promotionele producten

De British Promotional Merchandise Association (BPMA) heeft onlangs de resultaten gepubliceerde van een recente enquête die samenviel met het jaarlijkse Promotional Products Week van marketing activiteiten. Uit het onderzoek blijkt hoe krachtig promotionele producten zijn in het helpen van marketeers om hun doelgroep te bereiken met een product dat relevant blijft over een aaneengesloten periode van tijd.

De Top 5 promotionele producten, dat de ondervraagden op hun bureau gehouden hebben:
1. bedrukte pennen
2. bedrukte mokken
3. bedrukte Post-It boekjes
4. kalenders
5. promotionele notitieboekjes

Het belangrijkste om te realiseren is dat dit relatiegeschenken waren die mensen hebben ontvangen als give-aways, hetzij op evenementen, tentoonstellingen, conferenties, van sales mensen of in post. Deze mensen kozen ervoor om het te houden, waarschijnlijk omdat ze zowel wenselijk als nuttig waren. Door ze te houden, ongeacht de bedrukking op het product, blijft dit op lange termijn communiceren met de ontvanger.

Houdt in uw hoofd: de advertentie die is verdwenen in een flits, het visitekaartje wat in een bureaula beland, de brochure op de stapel, de e-mail ergens in de inbox … maar deze producten worden elke dag gebruikt en blijft de boodschap overbrengen.

  • 89,3% van de ondervraagde mensen uit het bedrijfsleven had een bedrukte pen
  • 65,4% had een promotionele mok
  • 54% had kalenders en bedrukte Post-It boekjes
  • 50,6% promotionele notitieboekjes

Maar het echt belangrijke gegeven is dat 83% van de ondervraagden met vertrouwen zou kunnen zeggen wat de naam van het bedrijf is op het item op hun bureau, zelfs 73% heeft daadwerkelijk gekocht van een bedrijf dat ze promotionele giveaways heeft geleverd.

Promotionele producten zijn, als het goed gedaan is, een zeer krachtige marketing tools, we verwijzen vaak naar onze belangrijkste hoofdzaken voor succes, deze zijn:

  • Het product moet nuttig en wenselijk voor de doelgroep zijn – denk aan wie ze zijn, wat ze willen
  • Het product moet er esthetisch goed uit zien, hetzij door de keuze van de kleur van het product of het ontwerp dat erop is gedrukt
  • Goedkoop is duurkoop! Een goedkope pen zal niet worden verzorgd en zal niet regelmatig gebruikt worden. Je kan beter dubbel uitgeven op de kwaliteit en de pen wordt de pen van keuze, elke dag weer.
  • Begrijp uw doel – je kunt succes niet meten of een oproep tot actie doen als er geen einddoel is!

Er is ontzettend veel keuze! Deel met ons uw marketing plannen en laten wij u zien hoe de juiste producten u succes kunnen opleveren.
Kunnen promotionele producten u helpen uw doel te bereiken? Bel ons om te bespreken hoe we kunnen helpen op 035-6956000 of klik hier voor onze website. Onze binnendienst staat klaar om u te helpen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s