Categorieën
Nieuws & weetjes

Plastic tassen

Er is al veel over geschreven, het terugdringen van plastic tassen. Het idee is dat mensen, de burgers nu gaan betalen voor een plastic tas. Bij de Action hoorde ik dat ze nu 3 cent kosten. Dit bedrag is zo laag, dat men de plastic tassen als nog weg gaat gooien.

Tja wat moet je dan doen. Mijn  mening is schaf het helemaal af. Laten we zorgen dat er alleen milieubewuste tassen op de markt komen, zijn die duurder, ja natuurlijk, maar wat is belangrijker het milieu, ook voor later of dat het eenmalig geld kost, maar dat het milieu minder belast wordt.

Ik kies voor het laatste, omdat ik denk dat het ook voor in de toekomst beter is, en dan denk ik met name aan mijn kinderen, die ik een goede toekomst wens waarin we anders zullen omgaan met het milieu.

Ik heb het ook nog niet eens gehad over de grondstoffen die eindig zijn. Sommige grondstoffen zullen op raken, ook daar moeten we over nadenken, hoe we daarmee om gaan.

Wat doen we met de plastic tassen die nu op de markt zijn? Ik zie het als grondstof, als iets waarmee je iets anders kunt maken, daarin zijn vele voorbeelden bekend, bijvoorbeeld het breien van een plastic tas en in grote hoeveelheden als grondstof voor nieuwe producten (nieuwe duurzamere tassen…).

Meer weten over milieu vriendelijke verpakkingen? Laat het me weten, ik help u graag verder.

Lyjagifts.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s