Categorieën
promotiemateriaal

Guerillamarketing

GuerillamaIMG_4648rketing is al jaren lang één van de beste marketingacties, mits het goed wordt bedacht en uitgevoerd natuurlijk. Dit hoeft niet speciaal te zijn, heeft Fling bewezen. Deze nog niet zo bekende app probeert zoveel mogelijk naamsbekendheid te creëren. Een onderdeel hiervan is guerillamarketing. Op deze manier heeft promotiemateriaal een positief effect gehad en veel naamsbekendheid opgebouwd. Tevens heeft social media hier een grote rol in gespeeld. Deze combinatie kan voor veel bekendheid zorgen. Ook hierbij geldt dat hier goed over nagedacht moet worden.

Voorbeeld promotiemateriaal Fling zadelhoesjes

Als we gaan kijken naar de actie van Fling is te zien dat ze gebruik hebben gemaakt van zadelhoesjes en t-shirts. Deze twee producten zijn populair als promotiemateriaal en worden door veel bedrijven ingezet. Vaak worden zadelhoesjes geplaatst bij fietsenstallingen van stations, maar bij scholen en in drukke centra zijn ook geen verkeerde opties. De meeste bedrijven laten het bij zadelhoesjes, maar de t-shirts van Fling zorgen nog voor iets extra’s. Een gratis t-shirt is natuurlijk altijd welkom. Of deze worden gedragen in een andere vraag.

Tevens is te zien dat het personeel van Fling dezelfde shirts dragen en dat zelfs hun busje de kleuren heeft van de huisstijl. Hieruit kan geconcludeerd worden dat alles goed georganiseerd is en dat het een professionele organisatie is. Consistentie is hiervan de uitkomst. Deze actie heeft de volgende resultaten geboekt:

  • Het is opgevallen (naamsbekendheid)
  • De ontvangers zijn bekend geworden met de app
  • Een positief imago gecreëerd.

Fling

Deze app is bezig de hele wereld te veroveren en is nu bijvoorbeeld druk bezig in Nederland. Het is een uniek concept en speelt mee in de trend van selfies. Met de app kun je namelijk berichten versturen die vervolgens naar 50 random mensen op de wereld wordt verstuurd. Ondanks dat het een online product is, maken zij offline promotie. Ook dit bewijst maar weer dat promotiemateriaal een onmisbaar middel is als het gaat om marketing.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s