Categorieën
Nieuws & weetjes

Relatiegeschenken

Waar moet een gift aan voldoen? Dat is een vraag die in elke situatie weer anders is. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wie de ontvanger is. Is het die ene grote klant die wellicht een iets groters, beters, weloverwogen verwacht? Of is het een potentiele klant die nog over de streep moet worden getrokken?

Soorten relatiegeschenken

Geschenken zijn er in vele soorten en maten. Er zijn goedkope relatiegeschenken zoals bijvoorbeeld een pen of een sleutelhanger. Daarnaast zijn er luxe relatiegeschenken zoals een trolley-set of een klimaatkast voor wijn. Originele relatiegeschenken zijn erg van belang, wat de prijs van een geschenk ook is. Vaak is een origineel idee veel beter dan het zoveelste pennetje dat de ontvanger van je krijgt.
Het is vooral zaak om je in de relatie te verdiepen. Wat vind hij leuk? Kun je hem iets branche-gerelateerd geven? Als je al een op kantoor bent geweest bij je relatie, dan kun je eens proberen goed te observeren wat hij allemaal op zijn bureau heeft staan. Spaart hij modelauto’s? Dan is dit een goed idee om een gerelateerde gift te geven. Mocht je helemaal niet weten wat je relatie leuk vindt, dan kun je het wellicht zijn assistent of receptionist vragen. In het laatste geval kun je in ieder geval proberen iets te geven wat ook bruikbaar is. Of anders zó gek, dat je relatie het bewaard.

De meest gebruikte giften zijn:
relatiegeschenken pennen
relatiegeschenken bedrukken

Maar denk ook eens aan een ‘out-of-the-box’ gift zoals:
relatiegeschenken pedicure
relatiegeschenken sport

Relatiegeschenken belastingdienst

Uw bedrijf geeft een gift aan een relatie. Of u geeft een gift aan een stichting. Kunt u dan de relatiegeschenken btw aftrekken? Dat is mogelijk, maar niet in de volgende gevallen:
Als de ontvanger van uw gift minder dan 30 procent btw kan aftrekken en als u meer besteed aan de gift dan het drempelbedrag.
Het drempelbedrag is 227 euro (exclusief btw). U kunt de btw dus alleen aftrekken als per ontvanger niet meer dan dit bedrag wordt uitgegeven.

Na het lezen van dit stuk heeft u weer genoeg ideeën opgedaan voor uw relatiegeschenken. Bedenk dus goed wat u aan wie geeft en of dit ook gunstig is voor uw belastingaftrek.
Zintuig relatiegeschenken, promotionele artikelen

Advertentie

Één reactie op “Relatiegeschenken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s