Categorieën
Nieuws & weetjes

Bloemen geven als relatiegeschenk

Als bedrijf is het belangrijk om je contacten en zakenrelaties goed te onderhouden.  Een goed netwerk brengt immers orders, kennis en weer nieuwe contacten. Zeker in zware economische tijden niet onbelangrijk.  Het is dan ook niet gek dat er ook nu veel bedrijven extra aandacht besteden aan hun relaties. Waarom loop je zelf niet eens onverwacht langs bij een relatie, met een bloemetje als extra verrassing? Afbeelding

Perfect voor iedere gelegenheid
Of u uw relatie wilt bedanken voor een voorstel, het refereren van een cliënt of het feliciteren van het bedrijf met hun succes: het geven van een bloemetje zal een positieve indruk achterlaten.  Niet voor niets zijn bloemen een van de populairste relatiegeschenken.

Naast een boodschap die aansluit bij een recente gebeurtenis binnen het bedrijf, is het ook een origineel idee om dit zomaar te doen op een willekeurige moment of feestdag.  Paarsgekleurde bloemen zijn uiteraard geschikt om te geven rond Pasen, terwijl zonnebloemen geschikt zijn om te geven in de zomermaanden.  Voor ieder moment is er wel een bijpassend boeket beschikbaar, waarmee je een zakenrelatie of bevriend bedrijf blij mee kan maken. Extra leuk is dat je hiermee echt opvalt. Rond Kerst en Nieuwjaar versturen de meeste bedrijven hun relatiegeschenken. Probeer dan maar eens op te vallen tussen de andere geschenken, zeker bij grotere bedrijven waar meerdere presentjes worden bezorgd is dat bijna onmogelijk. Door aandacht te schenken op een ander moment in het jaar val je écht op.

Bloemen versturen naar een verre relatie
Wanneer uw zakenrelatie of bedrijf zich niet in dezelfde regio bevinden, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om  bloemen via de post te laten bezorgen. Iets minder origineel, maar nog steeds een mooi gebaar. In sommige gevallen is het zelfs niet te vermijden, bijvoorbeeld met relaties en bedrijven in het buitenland. Vergeet niet om rekening te houden met lokale culturen, witte bloemen worden in China alleen gebruikt bij droevige gebeurtenissen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s