Categorieën
Bekers & mokken Nieuws & weetjes

Het bedrukken van koffiemokken.

Het bedrukken van mokken of koffiebekers is niet zo makkelijk als het lijkt, daarom voor de leken onder ons een korte uitleg.

Afbeelding

De standaard, goedkope koffiemok, een veel gebruikt relatiegeschenk, neemt in veel kantoor omgevingen een prominente plaats in. Waarom? Omdat het een goedkoop relatiegeschenk is met een lange levensduur, waarbij vaak een persoonlijk tintje wordt meegegeven door een opdruk op de mok.

Een mooi voorbeeld is de koffie mok die zintuig.nl als een aantal jaar op rij maakt voor de ondernemersraad van een groot Nederland bedrijf. Elk jaar krijgen alle medewerkers een nieuwe koffiemok met de jaar kalender van de activiteiten. 24 Mei gaan we paintballen, 1 juni jaar vergadering, etc. Dat is nog eens communicatie die blijft hangen!

Maar hoe komt dat nu tot stand?

Bedrukken van koffiemokken gaat als volgt:

De koffiemok wordt schoongemaakt en klaargezet voor productie, vaak gaan ze nog even door de vaatwasser om ze extra schoon te maken, een vuiltje onder de opdruk is tenslotte direct zichtbaar.

De opdruk wordt direct op de mok aangebracht door middel van een rondzeefdruk machine, de mok draait door de pers. Of bij meerkleuren opdruk wordt vaak een transfer gebruikt die handmatig op de koffiemok terecht komt.

De opdruk wordt nabewerkt met een laklaag nadat hij goed is ingedroogd, de lak zorgt voor de vaatwas bestendigheid en de houdbaarheid van de opdruk. Hij moet tenslotte jaren lang helder en scherp blijven ontdanks de agressieve afwasmiddelen in de machines.

De opdruk wordt ingebrand in de oven, hierdoor versmelten de opdruk en de laklaag en is de vaatwas bestendigheid van de bedrukte koffie mok gegarandeerd.

Dit arbeidsintensieve traject verklaart de vaak iets langere levertijd van bedrukte koffiemokken en de beperkingen die er vaak gelden bij de opdruk.

natuurlijk wordt er continue gewerkt aan product verbeteringen en manieren om de opdruk sneller en effectiever aan te brengen, een voorbeeld is de UV print techniek waarbij de opdruk direct op de koffiemok “gespoten “wordt.

Deze techniek wordt aangeboden bij ene deel van het assortiment van de grootste bedrukte koffiemokken leverancier van Nederland, zintuig.nl.

Heeft u meer vragen over het bedrukken van koffiemokken, neem dan gerust contact op met de specialisten van Zintuig.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s