Categorieën
Nieuws & weetjes

5 tips: strategisch met relatiegeschenken op een beurs

strategie artikelHoeveel aandacht schenkt u aan uw relatiegeschenken als u op een beurs staat? Als zij niet centraal staan tijdens de beurs, kunnen we de conclusie trekken dat de aandacht die er aan besteed wordt niet groot genoeg is. Relatiegeschenken kunnen voor u als exposant bepalen of de beurs een succes of een flop zal worden. Bezoekers van de beurs zijn druk, om voor hen op te vallen moet u een duidelijke strategie hanteren betreffende relatiegeschenken. Hier is een strategie die u zal helpen uw beursdeelname succesvol te maken.

Tip 1: Selectief zijn is niet erg
Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is niet erg om selectief te zijn in de keuze voor de relatiegeschenken die je kiest. Verzamel je team en ga samen overleggen en zoek naar het perfecte relatiegeschenk. Kies een aantal prijsklassen, kies in elke prijsklasse een geschenk die past bij het uiteindelijke doel. Vraag daarna een sample aan voor elk relatiegeschenk en maak dan de keuze. Het is ook niet erg om meerdere giveaways te kiezen.

Tip 2: Ken uw doelgroep
Op een beurs loopt u de kans om verschillende doelgroepen tegen te komen, daarom kunt u ervoor kiezen om verschillende relatiegeschenken te kiezen die passen bij elke doelgroep. Maar om die keuze te maken moet u uw doelgroep wel kennen en weten wat hen trekt. Een klantenonderzoek is hier op zijn plaats.

Tip 3: Biedt meer dan één relatiegeschenk aan
Zoals al eerder gezegd, biedt meer aan dan één relatiegeschenk. Met één relatiegeschenk loopt u het risico dat u het snel oud wordt en dat het wordt weggegooid. Houdt het interessant voor de ontvanger en zorg dat uw bedrijf extra exposure krijgt door verschillende relatiegeschenken uit te delen. Kijk dus naar relatiegeschenken in verschillende prijsklassen en schenk die aan uw klanten nadat u een gesprek met ze hebt gehad.

Tip 4: Haal het meeste uit uw relatiegeschenken
U hoeft relatiegeschenken zoals een schrijfmap natuurlijk niet leeg te schenken aan uw doelgroep. Vul deze mappen met persberichten, sales sheets of een white paper. Zo kunt u laten zien dat uw bedrijf succesvol bent en geeft u extra kracht aan uw boodschap.

Tip 5: Geef relatiegeschenken die gewild zijn
Een gouden regel die geldt voor relatiegeschenken op een beurs: Geef coole nuttige geschenken. Om u te onderscheiden van alle andere stands moet u een relatiegeschenk geven dat alle andere overtreft. Kies iets dat vaak gebruikt zal worden.

Vind een relatiegeschenken producent waar u zich prettig bij voelt. Zet de kwaliteit van uw relatiegeschenken niet op het spel, kies een relatiegeschenken producent die u begrijp. Kies iemand die er alles aan zal doen om u relatiegeschenken te leveren van hoge kwaliteit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s