Categorieën
Nieuws & weetjes

Wat zijn de beste druktechnieken voor textiel?

Bedrukt textiel bij de specialist Zintuig.nlIedereen heeft wel eens een textiel relatiegeschenk gekregen met daarop een opdruk. Relatiegeschenken dienen uitstekend als uithangbord voor een merk of bedrijf. Door middel van een opdruk toont de zender van geschenken niet alleen de boodschap aan de directe omgeving, maar ook aan de (indirecte) omgeving van de ontvanger. Zintuig.nl is een ervaren specialist in textiel en het bedrukken hiervan. De meest gebruikte druktechnieken voor textiel zijn zeefdruk en transferdruk. Wat is het verschil tussen zeefdruk en transferdruk?

Zeefdruk
De zeefdruktechniek is een betrouwbare druktechniek, die zijn sporen heeft verdiend. Zeefdruk werkt als volgt: Bij zeefdruk wordt er gebruikgemaakt van een zeefdrukraam bestaande uit gaas. Op het gaas zit een lichtgevoelige laag. Het ontwerp dat moet worden opgedrukt, wordt op het gaas gelegd. Vervolgens wordt er op het gaas een film van het ontwerp geplaatst. De film van het ontwerp bestaat uit twee onderdelen, delen die wel licht doorlaten en delen die geen licht doorlaten. Met behulp van een UV licht worden de delen waar geen licht doorheen komen weggespoeld, daarna kan de inkt zijn doorgang vinden richting het relatiegeschenk. Het ontwerp wordt door het gaas gedrukt op het relatiegeschenk dat daar precies onder ligt. Deze klassieke druktechniek is alleen mogelijk op vlakke oppervlaktes, zeefdruk is daarom perfect voor het bedrukken van textiel.

Transferdruk
Naast zeefdruk is de transferdruktechniek een veel gebruikte methode om textiel te bedrukken. Bij transferdruk wordt de opdruk op een stuk transferpapier aangebracht. Met behulp van een pers op hoge temperatuur worden het relatiegeschenk en het papier tegen elkaar gedrukt. De druk en hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het product. Bij transferdruk is de kwaliteit van de druk, met betrekking tot details, beter realiseerbaar. De druktechniek is geschikt voor flexibele relatiegeschenken. Zintuig.nl is een expert op zowel zeefdruk als transferdruk. Bekijk onderstaand filmpje!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s