Categorieën
Nieuws & weetjes

Breien en vrijwilligerswerk voor senioren

Wij zijn op zoek gegaan naar trends die cool zijn voor senioren op het gebied van werken. Zo hebben wij onderzoek gedaan naar senioren die vrijwilligerswerk doen omdat deze groep ontzettend toegenomen zou zijn de laatste jaren. Misschien is hier wel sprake van een trend?Wolgrannysfinest

Granny’s Finest
Zo bestaat er inderdaad een trend op het gebied van vrijwilligerswerk! Granny’s Finest is een concept voor jonge en creatieve ontwerpers die producten ontwerpen voor dit merk. Vervolgens breien senioren de producten na aanleiding van het ontwerp. We praten hier over sjaals, mutsen, wanten, collen en andere accessoires. Op deze manier leert jong van oud en andersom. Van de opbrengsten worden activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. De vrouwen die mee doen zijn 50plussers die niet meer betaald werken en zich graag inzetten voor vrijwilligerswerk.

Het is mooi om te zien dat senioren door middel van hun hobby, sociale contacten opdoen en hun bijdrage leveren aan dit leuke concept. 50plussers die niet meer werken zijn vaak eenzaam en door dit concept worden zij weer bij de samenleving betrokken. Granny’s Finest is een echte hype en richt zich op verschillende leeftijden, hierdoor valt het merk erg in de smaak. De slogan luidt als volgt: “Designed by the new, produced by the best, worn by the greatest”.

Inzetten voor ouderen
Deze trend breidt zich steeds verder uit. Meer organisaties vinden het een goed concept en gaan zich meer inzetten voor ouderen. Zo ook het Ouderenfonds: “Het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep bevorderen, dat is waar wij voor staan.”

Bolletjes wol, breipennen en haaknaalden zijn volgens boekhandels en breiwinkels niet aan te slepen. “Wie niet breit, haakt of borduurt, telt niet meer mee”, durft Arjen Boers, werknemer bij Bruna, zelfs te beweren. Hij waagt zich dan ook met plezier aan de rage die opnieuw is op komen waaien.

Hoe ouder, hoe meer ervaring!
Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaring je hebt! En dat kan zeker in je voordeel werken bij het verrichten van vrijwilligerswerk. Zo kunnen 50plussers hun werkervaringen, levenservaringen en mensenkennis toepassen op een van de vele projecten die door verschillende organisaties worden aangeboden. Handwerken is weer helemaal terug van weggeweest en door het concept van Granny’s Finest is vrijwilligerswerk voor 50plussers in een beter daglicht gezet!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s