Categorieën
Nieuws & weetjes

Feestpakketten voor de basisscholen in Nederland die meedoen met de Koningsspelen

Koningsspelen 2013Alle basisscholen die meedoen met de Koningsspelen krijgen een feestpakket toegestuurd zodat zij er een groots feest van kunnen maken. In het feestpakket zitten ballonnen, slingers, T-shirts en een grote Koningsspelen vlag. De kinderen van de deelnemende basisscholen vinden het geweldig omdat het op deze manier de school een feestelijke uitstraling krijgen.

1,3 miljoen t-shirts
Er wordt een ongelofelijk aantal van 1,3 miljoen T-shirts uitgedeeld over alle basisscholen. En deze T-shirts moeten uiteraard ergens vandaan komen. De shirts worden geproduceerd en bedrukt in China en worden daarna per vliegtuig vervoerd naar Nederland. Eenmaal in Nederland aangekomen worden de shirts in een groot sorteercentrum ingepakt per school en per maat. Er wordt per dag meer dan 150.000 T-shirts verpakt!

100.000+ shirts & 5 vliegtuigen
Honderd duizenden oranje kindershirts worden door 10 verschillenden fabrieken in China bedrukt. Daarna zijn er vijf volgeladen vliegtuigen nodig om al die shirts naar Nederland te krijgen. Nadat ze in Nederland in het sorteercentrum zijn verdeeld kunnen ze worden vervoerd naar de basisscholen. Er zijn 150 vrachtwagens nodig om alles te vervoeren.  Ondanks de megaproductie in China zijn er 200.000 shirts te weinig. Daarom is er ook dichter bij huis gezocht. Alle oranje kindershirts in heel Europa zijn uitverkocht, want het is allemaal opgekocht door de Koningsspelen. De shirts afkomstig uit Europa worden in Enschede bedrukt met duizenden tegelijk. Dit is voor het grootste deel handwerk, hierdoor wordt het nog een grote klus om alles op tijd bedrukt te hebben en afgeleverd bij basisscholen.

Er zijn niet veel acties waar in zulke korte tijd zo’n grote bestelling wordt gerealiseerd. Vanaf 18 april komen de feestpakketten met de T-shirts aan op de scholen en kunnen de Koningsspelen echt gaan beginnen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s