Categorieën
Producten & gadgets

Veiligheid van laserpointers en -gadgets

Laserpointers lasergadgets veiligheidDit jaar wordt er door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit extra aandacht besteed aan de veiligheid van laserpointers en –gadgets. Zij doen dit vanwege de resultaten van een internationaal onderzoek naar de veiligheid van deze laserproducten, het onderzoek is uitgevoerd door de Stichting ProSafe (The Product Safety Enforcement Forum of Europe). Uit dat onderzoek is gebleken dat van één op de drie onderzochte laserproducten en –gadgets niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Voornamelijk sterkere laserpointers en gadgets, in de klasse 3R, 3B en 4, vormen een bijzonder groot gevaar voor de veiligheid van de consument. Deze sterkere lasers kunnen een blijvende beschadiging of zelfs blindheid veroorzaken aan het oog. Dit komt omdat zij een bereik kunnen hebben van enkele tot tientallen kilometers. Het verhandelen van die klasse laserpointers en gadgets is daarom niet toegestaan.

Bij Zintuig alleen maar klasse één laserproducten en –gadgets

Bij Zintuig vindt u daarom alleen maar klasse één laserpointers en gadgets, die voldoen aan alle veiligheidseisen. Deze relatiegeschenken hebben te maken met artikel 18, aanhef en onder a van de Warenwet en het Warenwetbesluit Algemene Productveiligheid. Hieronder luidt:

Het is verboden: “Waren, niet zijnde eet en drinkwaren, te verhandelen waarvan degene die deze waren verhandeld, weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat zij bij het gezien hun bestemming te verwachten gebruik bijzondere gevaren kunnen opleveren voor de veiligheid of gezondheid van de mens, of indien het technische voortbrengselen betreft, tevens voor de veiligheid van zaken. “

Dit betekent dat wij als handelaar zelf moeten controleren of alles wat wij verkopen aan artikel 18 voldoet. Bij Zintuig vindt u alleen maar klasse één laserpointers en gadgets.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s