Categorieën
Producten & gadgets

Het oog wil ook wel wat… KLEUR!

Oog geschenk beslissendVerhoog het aantal online aankopen op je website met behulp van het juiste kleurgebruik, design, gebruiksgemak en taalgebruik! Uiterlijk is ontzettend belangrijk in de maatschappij waarin we leven, zo ook op het gebied van online webwinkels.

Beslissende factoren
Bij een aankoopproces zullen verschillende (vooral psychische) factoren meespelen die van levensbelang zijn voor de website. Factoren die inspelen op het uiterlijk van de website bepalen bij 85% van de gevallen of een product gekocht wordt of niet. Veel bedrijven hebben niet door dat het uiterlijk van de website een grote impact heeft op het koopgedrag van de consument. Het uiterlijk van een website kan het imago van een bedrijf totaal veranderen!

Emotie speelt een grote rol bij het aankoopproces. Dit is het stukje gevoel dat de consument krijgt bij het surfen op de website. Door het creëren van een prettige sfeer proberen bedrijven de gevoelens van de consument te beïnvloeden. Consumenten zijn zich zelf vaak niet bewust welke factoren voor zichzelf bepalend zijn.

Kleurgebruik
De factor die het meest vergeten wordt is kleur. Kleurgebruik is één van de belangrijkste factoren. Uit onderzoek blijkt dat ruim 93% van de aankopen wordt beïnvloed door kleurgebruik. Consumenten schijnen kleurgebruik erg belangrijk te vinden bij het bepalen of een website aantrekkelijk is of niet.

Naast het stimuleren van het koopgedrag zorgt het juiste kleurgebruik ook voor een grotere merkherkenning. Maar liefst 80% van de mensen herkent het merk vanwege de kleur. Ook kun je met behulp van kleuren een bepaald imago creëren. Mensen krijgen meestal automatisch een gevoel bij het kijken naar een bepaalde kleur. Daarnaast kun je door het gebruik van de juiste kleuren bepalen welke doelgroep je wilt aanspreken.

Indien een website niet overtuigend is in het oog van de consument, zal ruim 52% van de bezoekers nooit meer terugkeren naar die website. Onthoud dus goed, een website moet een echte eyecatcher zijn wil het goed scoren en verkopen. Zorg dat het uiterlijk van de website aantrekkelijk is voor de consument en in het speciaal voor uw doelgroep!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s