Categorieën
Producten & gadgets

Foodmarketeers richten zich op kinderen en ongezond voedsel

Food marketeers richten zich op ongezond voedselNederlandse kinderen eten en drinken steeds ongezonder en worden te zwaar. De marketing van zoete, zoute en met vet bewerkte producten begint soms al vanaf 6 maanden. Onderlinge afspraken van bedrijven om kinderen jonger dan 7 jaar met rust te laten wat betreft foodmarketing werkt totaal niet.

Foodwatch.nl
De organisatie foodwatch.nl vindt dat de overheid kinderen en ouders in bescherming moet nemen tegen de marketing dat zo gericht is op kinderen op het gebied van eten. Tegen de afspraken in zoekt de voedselindustrie wegen om jonge kinderen aan te spreken. Blue band deelt bijvoorbeeld smeer-diploma’s uit in de kinderopvang en de smeerkaas van Eru, die volgens foodwatch veel te zout is, sponsort het Nationaal Schoolontbijt. Zo zijn er ontzettend veel merken die tegenwoordig gebruik maken van kinderen voor een grotere merkbekendheid. Foodfabrikanten sponsoren zelfs sport- en gezondheidsevenementen.

International Life Sciences Institute
Afgelopen jaren zijn overheidsinstanties en voedingsmiddelenbedrijven op allerlei manieren bezig geweest met het promoten van gezondere voeding. De campagne ‘ik kies bewust’ en het verplicht vermelden van het nutritionele waarde op de verpakking zijn hier voorbeelden van.  Uit onderzoek door het International Life Sciences Institute is gebleken dat foodmarketing een enorme invloed heeft op de consument. Wanneer een consument in de crisistijd kan kiezen voor een vette hap van 2 euro en een gezonde verse maaltijd van 8 euro is de keuze natuurlijk gauw gemaakt.

Daarom zijn er nieuwe marketingstrategieën ontworpen, om te zorgen dat de foodmarketing zich met winst kan richten op het stimuleren voor een gezondere voeding. Het schijnt zo te zijn dat obesitas geen morele zwakte is, maar een logisch gevolg van de veranderingen in onze maatschappij. Als foodmarketeers zich zouden richten om het bewegen in de richting van een gezondere keuze zou verleidelijk voedsel meer buiten bereik van de consument worden geplaatst. Laat de gezondere alternatieven in kleinere porties maar komen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s