Categorieën
Nieuws & weetjes

Top 10 meest gegeven relatiegeschenken in 2012

Pennen wijn USB-stick top 10De organisatie PPAI (Promotional Products Association International) heeft een onderzoek gedaan naar de meest gegeven relatiegeschenken ooit. Uit dat onderzoek kwam een top 10. Welke geschenken hebben dus het meeste effect dat, zo blijkt uit het onderzoek, altijd gebruikt wordt om aan relaties te geven?

De top drie
De pen is van oudsher erg populair. Dat blijkt ook uit het onderzoek. De simpele pen blijft natuurlijk een praktisch, goedkoop en efficiënt geschenk. Ondanks het hedendaagse digitale tijdperk blijft iedereen toch gewoon pennen gebruiken. Of gebruikt u alleen nog maar een tablet of een computer op het werk? Op de tweede plek staat een fles wijn. Een flesje wijn blijft een immens populair geschenk, zeker in de zakelijke wereld. Veel relaties zien een goede fles wijn als een bevestiging van een goede relatie. Een fles wijn wordt gedronken op gezellige avond, waardoor de associatie met uw bedrijf gelegd wordt op een goed moment. De top drie wordt afgesloten door de USB-stick. De USB-stick is een geschenk dat aan het begin van deze eeuw werd geïntroduceerd en vanaf dat moment ook steeds vaker werd gegeven. Hoewel de stijging van dit geschenk zijn hoogtepunt voorbij lijkt, blijft het nog steeds een populair geschenk. Het is natuurlijk praktisch, veel gebruikt en is makkelijk te bedrukken.

De top 10 ziet er in zijn volledigheid zo uit:

1.    Pen, wanneer er geschreven moet worden zie je altijd het logo van uw bedrijf
2.    Wijn, zorgt dat uw bedrijf positief geassocieerd wordt aan het moment
3.    USB-stick, een product dat altijd gebruikt wordt en waar uw logo op pronkt
4.    Kleding en/ of textiel
5.    Agenda
6.    Calculator
7.    Donatie aan een maatschappelijk doel
8.    Sleutelhanger
9.    Toegangsbewijzen voor muziek- of sportevenementen
10.    MP3 speler

Wat ook opvalt, is dat donatie aan een maatschappelijk doel een plaatsje heeft ingenomen in de top 10. Hieraan kunt u zien dat MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) steeds belangrijker wordt. Zo belangrijk dat het geschikt is als relatiegeschenk. Een mooie kans dus om te laten zien dat u zich bezig houdt met belangrijke maatschappelijke zaken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s