Categorieën
Nieuws & weetjes

3x gratis advies voor effectieve relatiegeschenken

Pennen relatiegeschenkenbranche tips waardenAls u op zoek bent naar een relatiegeschenk zijn er eindeloos veel mogelijkheden om een keuze te maken. Om de keuze makkelijker te maken kunt u de geschenken onderverdelen in drie categorieën. Het kom vaak voor dat goedkopere geschenken minder persoonlijk zijn en luxere producten het meest persoonlijk.

Advies 1: handige weggevertjes
Dit zijn de goedkoopste geschenken, worden vaak weggegeven en worden over het algemeen beschouwd als het minst persoonlijk. Deze give aways zijn bedoeld om meer brand awareness te creëren en om het bedrijf te promoten. Deze geschenken zijn niet persoonlijk en zijn bestemd voor een brede groep. Pennen en aanstekers zijn hier een voorbeeld van.

Advies 2: standaardgeschenken voor elke gelegenheid
Standaardgeschenken zijn geschikt voor bijna alle momenten. Deze geschenken hebben ook hogere gepercipieerde waarden voor de ontvanger. Dit komt omdat deze geschenken ook persoonlijker zijn. Door middel van personalisatie maakt u standaardgeschenken nog persoonlijker, bijvoorbeeld de naam van de ontvanger erop zetten. Maar als er meerder persoonlijke gegevens bekend zijn kunt u ook een geschenk sturen op een verjaardag of inspelen op de persoonlijke behoeftes en interesses van de ontvanger. Voorbeelden van standaard geschenken zijn notitieboekjes of cadeaubonnen.

Advies 3: luxe geschenken voor die ene speciale klant
Tot slot zijn er ook luxe geschenken. Hebt u een speciale klant waar u extra veel aandacht wilt besteden? Dan zijn dit soort geschenken perfect om uw relaties te verassen. Luxe geschenken zijn waardevolle geschenken, om op die manier een succesvolle relatie te onderhouden met de klant. Deze geschenken hebben een hoge waarde en hebben een kleine oplage. Deze geschenken laten een prestigieuze indruk achter en is gericht op het individu. Voorbeelden hiervan zijn een weekendje weg naar een resort of een workshop.

Natuurlijk verschilt de waarde van een geschenk per persoon, product of branche. Zo kan in de huizenmarkt een gegraveerde pen een weggevertje zijn, maar in de food retail markt een premium geschenk zijn. Maar omdat het niet in steen staat gegraveerd voor wie, wat geschikt is. Is het een mooie uitdaging om het perfecte relatiegeschenk te kiezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s