Categorieën
Nieuws & weetjes

Bestrijden van corruptie zorgt voor afname relatiegeschenken in China

Hurun Chinees rapport relatiegeschenkenIn het land met ruim 400 miljoen inwoners bevinden zich veel fabrieken die topmerken namaken en tegen een flink gereduceerd bedrag verkopen. Corruptie is ook een groot maatschappelijk probleem waar de regering meer aandacht aan geeft. In China is het heel normaal om zakenrelaties dure relatiegeschenken te schenken. De Chinese regering wil een signaal afgeven aan ambtenaren en andere autoriteiten dat zij niet meer kunnen worden omgekocht met dure geschenken. Wist u dat Chinese ambtenaren bekend staan om hun luxe lifestyle? Dit terwijl ze beschikken over een modaal inkomen.

Rolex horloges
Uit het rapport ‘Chinese luxury consumer survey‘ blijkt dat bijvoorbeeld dat de Rolex in populariteit is afgenomen. Jaarlijks geven Chinezen zo’n $ 24.000,- uit aan relatiegeschenken voor zakelijke relaties. Wist u dat in 2011 dat Rolex in de lijst van meest populaire merken stond? In 2012 is Rolex uit deze lijst verstoten en is Apple het enige Amerikaanse merk met een plekje in de top 10. Franse en Italiaanse merken domineren de top 10. Louis Vuitton staat met stipt op de nummer één positie van de meest populaire merken onder mannen. Bij de vrouwen staat het merk op de 2e plek en is Chanel hun voorbijgestreefd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s