Categorieën
Gebruikers vertellen

Chinees nieuwjaar en de kwaliteit van uw import

Chinees nieuwjaar artikelIeder jaar na Kerstmis halen de Chinezen de winterse decoratie snel uit hun huizen, om plaats te maken voor versieringen voor het Chinese nieuwjaar. Chinees nieuwjaar, of Lentefestival, is de jaarlijkse viering van het begin van een nieuw jaar volgens de Chinese maankalender. Wat kunt u verwachten als het jaar van de Slang officieel start op 10 februari 2013?

15 dagen lang…
Waarschijnlijk is dat meer dan u zou denken, want dit is geen doorsnee feestdag. Chinees nieuwjaar wordt wel 15 dagen gevierd, waarin de meeste fabrieken de deuren sluiten. Werknemers vertrekken namelijk naar hun geboorteplaats voor een groot diner met de hele familie. Zelfs de weken rondom de nieuwjaarsviering verlopen traag. Werknemers worden beloond met nog meer vrije dagen of weken als bonus. Zo kan het voorkomen dat u weken niks hoort van de fabriek.

De meeste fabrieken willen voorafgaand aan de viering nog snel de producten de deur uit doen. Deze ontvangen dan minder aandacht dan gewoonlijk. Het is dan ook van belang dat u projecten op tijd afrond zodat de producten u in goede orde bereiken. U kunt de producten op defecten controleren voorafgaand aan de verzending, zodat u zeker weet dat ze niet afgeraffeld zijn.

Schaarste tijdens nieuwjaar
Omdat zoveel importeurs extra moeite doen om hun producten voor de feestdagen te ontvangen, ontstaat er ook een schaarste aan containers en vrachtwagens. De producten zijn dan klaar, maar kunnen niet verzonden worden! Mochten uw producten nog niet klaar zijn vóór het nieuwjaar, wees dan realistisch over wanneer deze klaar zullen zijn. Er treed vertraging op door het grote personeelsverloop, omdat veel migranten ervoor kiezen thuis te blijven of in andere regio’s aan de slag te gaan. Het duurt niet alleen lang voordat het personeelsbestand weer aangevuld is; ook de voorraden moeten weer aangevuld worden.

Het is dus verstandig om uw planning op het Chinese nieuwjaar af te stemmen. Plan om de feestdagen heen en bestel in december al genoeg van alle grondstoffen en materialen om een buffer in te bouwen. Leg uw planning ook voor  aan de fabriek. Bovendien is het belangrijk om dicht op de uitvoering te blijven zitten. Verhoog uw normale niveau van kwaliteitscontrole of controleer vaker. Maak bijvoorbeeld gebruik van een extra onafhankelijke inspectie voorafgaand aan de zending. Dit is vooral handig na de vakantie, als veel nieuwe medewerkers aan uw producten gewerkt hebben!

Deze gang van zaken is nu eenmaal de gang van zaken in China. Dus zeg het jaar van de Draak vaarwel en begroet het jaar van de Slang. Het jaar van de Slang staat voor stabiele vooruitgang en aandacht voor detail. Laten we hopen dat dit voor ons allen geldt!

Logo QC ChinaDit artikel is geschreven door Quality Control (QC) China, een onafhankelijk bedrijf in kwaliteitscontrole. QC China is uw juiste partner; aanspreek- punt in Nederland en deskundigheid in China.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s