Categorieën
Gebruikers vertellen

The Battle / The Bottle

Battle / BottleHet afval van plastic waterflessen neemt alarmerend toe. Het is verdrievoudigd sinds 1995. Verpakt water dat wij in Nederland niet nodig hebben!

Bij sommige soorten plastic begint het afbreekproces al binnen een jaar in de oceaan en daarbij komen toxische bisfenol A (BPA) en andere chemicaliën vrij in het water. Het duurt 450 tot 1.000 jaar voordat een plastic fles volledig uit ons eco systeem verdwenen is. Omdat de meeste kunststoffen lichter zijn dan zeewater, drijven zij jarenlang aan het wateroppervlak, waarbij zij langzaam afbreken in kleinere delen. Onze oceanen veranderen zo langzaam in een plastic soep.

Dodelijk plastic
Volgens de Verenigde Naties is maritiem afval (hoofdzakelijk plastic) jaarlijks verantwoordelijk voor meer dan één miljoen dode zeevogels en honderdduizend zoogdieren en schildpadden. Doppen van plastic flessen worden vaak gevonden in de magen van dode zeeleeuwen, dolfijnen, schildpadden en andere dieren. Fotograaf Chris Jordan heeft dit vastgelegd in zijn fotoreportage ‘Polluting Plastics’. Klik op deze link om zijn emotionele presentatie te zien.

Geen plastic flessen meer, geen verspilling meer, geen onzin meer. Sinds 2010 maakt leverancier Xindao zich sterk voor de promotie van herbruikbare roestvrijstalen (water-) flessen  in plaats van plastic wegwerpflessen. Het is meer dan een fles; het is een bedrijfsstatement!

Dit artikel is geschreven door Agnes Heinrichs van Xindao. Kijk voor meer informatie op www.thebattlethebottle.com.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s