Categorieën
Nieuws & weetjes

Resultaten: onderzoek naar kerstgeschenken (571 respondenten)

Aan het eind van het jaar verwacht iedereen een kerstgeschenk of een kerstpakket. Hebben zulke relatiegeschenken anno 2012 nog wel effect? Zintuig.nl heeft een onderzoek gedaan naar het effect van kerstgeschenken. Uiteindelijk was de respons overweldigend. Maar liefst 571 respondenten hebben de tijd genomen om een enquête in te vullen. Hieronder leest u de bevindingen.

‘Werknemers verwachten een kerstgeschenk’
Maar liefst 86% van de respondenten verwacht aan het eind van het jaar een relatiegeschenk te ontvangen van zijn werkgever. Ruim 82% van de respondenten ervaart het ontvangen van een kerstgeschenk als iets positief. De respondenten hebben aangegeven dat een persoonlijk kerstgeschenk, bijvoorbeeld door een briefje toe te voegen of een opdruk, het positieve effect van een kerstgeschenk extra versterkt.

Wat zijn de ervaringen van de ontvanger ten opzichte van de inhoud van een kerstgeschenk?
De respondenten werden gevraagd naar hun ervaringen ten opzichte van de inhoud van een kerstgeschenk. Hieronder leest u de vijf meest voorkomende antwoorden:

ideaal kerstgeschenk onderzoek

Opvallend is het antwoord dat maar liefst door ongeveer 200 respondenten is ingevuld, namelijk ‘prullaria’. In de toelichting bij dit antwoord geven zij aan dat zij vaak kerstgeschenken ontvangen waar ze uiteindelijk niks mee kunnen of totaal nutteloos zijn. Voorkom dit probleem! Kies voor kerstgeschenken die wel voor een toegevoegde waarde kunnen zorgen bij uw doelgroep en slaag met uw promotionele actie!

Wat  is voor de doelgroep een ideaal kerstgeschenk?
wat wordt er verwacht van kerstgeschenken

Kerstgeschenken worden voornamelijk gebruikt voor eigen gebruik, gebruik binnen de familiesfeer of om weg te geven aan vrienden. Daarnaast geeft 11% van de respondenten zijn kerstgeschenken weg aan goede doelen of minder bedeelden. Kerstgeschenken geven de zender de mogelijkheid om het warme gevoel van kerst ook in een zakelijke omgeving te uit te dragen. Zorg voor een kerstgeschenk dat overeenkomt met het verwachtingspatroon van de ontvanger. Voeg een persoonlijke ‘touch’ toe en boek resultaat met uw kerstgeschenken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s