Categorieën
Nieuws & weetjes

Hoe geef je relatiegeschenken weg die enthousiasmeren?

kennis voor beste geschenkenBij het geven van relatiegeschenken heeft u één doel: Enthousiasme creëren bij de ontvanger. Maar het bedenken van passende relatiegeschenken die de klant enthousiasmeren blijft lastig. Hoe doet u dat nu?

CRM-gegevens
Veel bedrijven hebben een CRM-systeem. In dit CRM-systeem staan allerlei gegevens en kennis over de klant. Deze kennis kunt u heel goed gebruiken bij het inzetten om ideeën te bedenken voor relatiegeschenken. Denk daarbij aan hobby’s en interesses van de klant. Dit delen zij vaak in gesprekken met u, maar ook op sociale media. Sla deze informatie goed!

Input voor ideeën
Deze gegevens zijn de input voor ideeën voor leuke geschenken. Wanneer een klant van u bijvoorbeeld een aparte hobby heeft, kunt u daar op inspelen. Om voor iedere klant dit te doen, kost uiteraard veel tijd. Daarom zou u het klantenbestand kunnen segmenteren. Uw topklanten kunt u dan extra aandacht geven en uw kennis over hen inzetten voor unieke geschenken.
Succes met het enthousiasmeren van uw klanten!

Dit artikel is geschreven door Freek Hogeboom (@fhogeboom) van Cardies.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s