Categorieën
Nieuws & weetjes

Ajax gaat samenwerking aan met Jupiler!

Kampioensblik ajaxVandaag is bekend geworden dat het Belgische biermerk Jupiler de nieuwe partner wordt van voetbalclub Ajax. De twee wisten een overeenstemming te bereiken over een contract voor in ieder geval drie jaar, met een optie op daarna nog twee jaar verlenging. Het nieuwe contract met Jupiler betekende een einde aan een jarenlange samenwerking met bierfabrikant Amstel. Amstel, wat eigendom is van megaconcern Heineken, wilde het contract niet verlengen. In de komende jaren willen zij namelijk de sportsponsoring afbouwen te beginnen bij de kosten die ze maken binnen het voetbal.

Einde van het kampioensblik?
Met het beëindigen van de samenwerking en het afbouwen van de sportsponsoring, komt wellicht een einde aan de kampioensblikken. De gelimiteerde oplage van speciaal ontworpen blikken bier wanneer een voetbalclub kampioen werd. Deze promotionele bedrukte kampioensblikken waren altijd een groot succes onder de fans tijdens het vieren van een behaald kampioenschap. Mocht Ajax dit jaar (alweer) kampioen worden, of een andere club is het nog maar de vraag of dit te vieren zal zijn met speciale bierblikken. Wie weet zal Jupiler ook een soort gelijk blik maken of neemt een andere bierfabrikant de ‘taak’ over?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s