Categorieën
Nieuws & weetjes

Wat houdt dat nou precies in ECO?

Eco logoDe term ECO is een afkorting van het woord ecologisch wat net zoveel betekent als milieuvriendelijk. Het is een term die vandaag de dag niet meer weg te denken is uit ons leven. Er groeit namelijk een steeds groter bewustzijn over het leven op een verantwoordelijke manier. Of het nu draait om het soort voedsel wat we consumeren, de fossiele brandstoffen die we gebruiken of wat we met ons plastic afval doen. Iedereen maakt zich er tegenwoordig vele malen drukker over dan voorheen. Milieuvriendelijkheid en Eco producten zijn een trend. Alleen wanneer mag je nou wel iets Eco noemen en wanneer niet?

Wel of geen Eco?
Om producten te stempelen als ecologisch bestaan er tegenwoordig vele labels en keurmerken. Het Europees Ecolabel, FCB, The Green Key, EKO-keurmerk, Klimaatcompensatie en ga zo nog maar even door. Artikelen met een dergelijk logo zijn op hun manier milieuvriendelijk. Dit komt doordat ze bijvoorbeeld gemaakt zijn van karton wat eenvoudig afbreekbaar is of van gerecycled materiaal. Maar zijn kwalitatief hoogstaande producten die een leven lang mee gaan eigenlijk ook niet milieuvriendelijk? Bijvoorbeeld een metalen pen met goede vulling die gemaakt is van hoogstaand roestvrijstaal. Deze zal hoogst waarschijnlijk vele malen langer mee gaan dan een pen van karton. Dankzij de  levensduur kan het op de lange termijn minder schadelijk zijn om voor een metalen pen te kiezen dan meerdere kartonnen pennen op te gebruiken. Zijn dit soort producten daarom in feiten ook niet ECO en milieuvriendelijk, wat vindt u?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s