Categorieën
Nieuws & weetjes

De kracht van promotionele producten in cijfers

EPP promotionele productenbrancheBinnen de marketingwereld wordt ten onrechte vaak nogal luchtig gedaan over promotionele producten. Als men zich beter zou realiseren welk resultaat de promotionele producten bieden, zou dit hoogst waarschijnlijk niet meer gebeuren. Exact om die reden is de Europese promotionele productenbranche een campagne gestart om de cijfers aan het voetlicht te brengen. ‘Nothing brings you closer’ luidt de campagne. Hiermee worden de goede resultaten van promotionele producten binnen het bedrijfsleven onder de aandacht gebracht. Met voorbeelden over de inzet van premiums en relatiegeschenken van diverse grote bedrijven, tips over hoe de producten zijn in te zetten bij een marketing communicatieplan en onderzoeksresultaten naar hef effect van promotionele producten.

Uitkomsten onderzoek EPP
In opdracht van de Europese Promotionele Productenbranche heeft het Duitse marktonderzoeksbureau DIMA een studie uitgevoerd naar het bereik en de communicatie kracht van de producten. Ruim 2000 respondenten participeerde in het onderzoek en brachten de volgende uitkomsten naar voren:
• 94% van de respondenten bezit één of meer promotionele producten.
• 75% van de producten is al meer dan een half jaar in bezit, met uitschieters naar twee jaar.
• 9 van de 10 respondenten geven aan dat ze elke dag wel een keer een van de promotionele producten gebruiken.
• 57% van de bezitters van promotionele producten herinnert zich de naam van het bedrijf of het merk.
• Promotionele producten beïnvloeden 73% van de consumenten bij hun beslissing tot aankoop en/of het plaatsen van een order.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s