Categorieën
Nieuws & weetjes

Campagneteams VVD en CDA in geldnood!

Campagnekas VVD en CDA leegDe campagnekas van zowel de VVD als het CDA is momenteel nog akelig leeg. Zo heeft de VVD sinds de vorige verkiezingen slechts 1,2 miljoen euro gespaard aan campagnebudget. Volgens een woordvoerster van de VVD is dat bedrag ‘’nog ernstig aan de lage kant’’. Waar de VVD 2 jaar geleden ongeveer 2,4 miljoen euro besteedde aan de campagne, is het bedrag vooralsnog gehalveerd. De verkiezingscampagne van 2010 bracht de VVD destijds nipt langs de PvdA. Dit leverde VVD-leider Mark Rutte de positie van minister president op. Om tijdens de volgende verkiezingen wederom als beste uit de bus te komen zijn extra financiën voor de campagne gewenst. Bij het CDA is de campagnekas volgens een woordvoerder: “Nog lang niet voldoende’’. Ook hier zoekt de partij nog naar budget op de eigen begroting. Daarnaast hoopt de partij, net als de VVD, geld binnen te halen via fondsenwerving of door middel van een oproep leden van de partij.

Low-budget campagne!

Om de partijen alsnog voldoende bij de kiezer in beeld te brengen zal er dus op de kleintjes gelet moeten worden. Mochten de campagnekassen van beide partij niet aan de benodigde financiën komen, zijn er gelukkig altijd nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het voeren van een low-budget campagne! Waarbij relatief goedkopere relatiegeschenken en promotiemiddelen worden ingezet met een vergelijkbaar resultaat

Als suggestie hier een aantal budget selecties:

  • Al voor € 0,05 cent: Tijdelijke tatoeages. Met bijvoorbeeld het partijlogo als afbeelding. Een uitstekende, plakkende, vorm van promotie!
  • Voor slechts € 0,10 cent: Bedrukte papierenwaaiers. Tijdens een verkiezingscampagne kan de temperatuur nogal oplopen. Zeker gedurende de zomer. VVD of CDA waaiers dus!
  • Al vanaf € 0,05 cent: Bedrukte lolly’s. Welkom geschenk, ongeacht de doelgroep. Bedrukken met partijlogo’s en er wordt al gauw positief aan de partij gedacht!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s