Categorieën
Nieuws & weetjes

Iedereen kan ondernemen tijdens Koninginnedag

Koninginnedag kraampjeAanstaande maandag op 30 april is heel Nederland vrij. Dan is de tijd weer daar voor het grootste Nederlandse volksfeest van het jaar, Koninginnedag! Het feest vol traditie met Oudhollandse spelletjes als zaklopen en koekhappen, het feesten van Koninginnenacht door naar Koninginnedag, de oranjetompoucen en niet te vergeten de vrijmarkten.
Tijdens de vrijmarkten kan iedereen voor één dag zijn eigen bedrijfje starten door simpel weg plaats te nemen op een kleedje aan de straatkant. De invulling van dit kleedje en de eigen handel is volledig vrij. Zo zijn er de handelaars die weer plek willen vrijmaken op de zolder en daar nog wat oude spullen tegen kwamen. De amateurmuzikanten die zich voor één dag als straatartiest tonen aan het publiek. En ook de opvallende kraampjes variërend met: Cavia-races, eierengooien, grabbeltonnen, schoudermassages en zelfs de verkoop van complimentjes. Alles komt voorbij tijdens de vrijmarkt. Alleen is het nu nog belangrijk dat er ook bij het kraampje van alles voorbij komt.

Bruikbare tips voor op de vrijmarkt!
Voor alle ‘bedrijfskleedjes’ gelden een aantal handige tips. Een goede voorbereiding is essentieel net als de presentatie. Beide kunnen een groot verschil maken. Een aantal bruikbare tips op een rijtje:
• Maak een spandoek waarop de handel wordt aangekondigd.
• Ga verkleed in stijl, dit zorgt er ook voor dat u op valt.
• Kies een strategische plek op de vrijmarkt. Een plaats die veel bekijks trekt en aanloop heeft van potentiële klanten.
• Vergeet niet om wisselgeld mee te nemen. Voor elk kraampje handig, groot of klein.

Hopelijk zijn deze tips bruikbaar en is uw korte onderneming succesvol. In ieder geval veel succes en vooral een feestelijke dag toegewenst. Lang leve de koningin!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s