Categorieën
Nieuws & weetjes

Mini boodschappen actie van Albert Heijn zorgt voor negatieve aandacht

Acties Albert Heijn gewoon opAfgelopen week werd er een artikel geplaatst over het succes van de mini boodschappen van de Albert Heijn. Dat er in een week tijd veel kan veranderen is een ding wat zeker is. Sinds deze week blijken veel mensen toch heel anders over het succes te denken. De Albert Heijn heeft van tevoren vijf weken voor de promotionele actie ingepland. Na één week zijn de mini boodschappen op. De kleine pakjes melk, vla en andere miniaturen zijn uitverkocht!

Mini boodschappen worden verkocht voor 2 euro per stuk
De actie van de Albert Heijn is zo populair dat de mini boodschappen op diverse internetsites worden aangeboden. Eerder werd er in de papieren versie van de Telegraaf gesuggereerd dat de consument de boodschapjes niet compleet kon maken, maar niks is minder waar. Op het internet circuleren alle 51 mini’s. Verzamelaars zijn dus naarstig op zoek naar de mini boodschappen die ontbreken.

Leermoment voor de Albert Heijn
Dit is een illustratief voorbeeld van hoe het dus niet moet met een promotionele actie. Hoewel er de mogelijkheid bestaat dat de Albert Heijn hier bewust voor heeft gekozen, zorgen ze nu niet voor een positieve ‘vibe’. Op diverse fora’s vindt u negatieve reacties. Tevens zijn veel kinderen teleurgesteld. Kinderen zijn een belangrijk doelgroep voor supermarkten. Hun voorkeur is vaak een doorslaggevende factor om voor aanbieder A of aanbieder B te kiezen. Het lijkt erop dat de Albert Heijn niet met een plan te werk is gegaan. Zorg daarom altijd voor een strategisch plan voor uw relatiegeschenken. Dat is vrij eenvoudig op te zetten en bespaart u een hoop negatieve aandacht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s