Categorieën
Gebruikers vertellen

Biologische producten – geitenwollensokken of hype?

biologische kruidenTegenwoordig kun je er niet meer om heen. Biologisch voedsel is “in”. Maar is het slechts hetzelfde product in een nieuw jasje? Of zijn er daadwerkelijk veranderingen waar te nemen in het aanbod?

Biologische producten in Nederland
Doordat de wereld, met dank aan internet, een stuk kleiner is geworden is het allang geen uitzondering meer dat je in Nederland biologische producten kunt kopen uit andere landen. Hierbij kun je denken aan heerlijke Italiaanse producten of producten uit Spanje, Duitsland en vele andere landen. Ook de uitstraling van de producten blijft niet achter. Ook de variëteit van producten wordt steeds groter. Hierbij gaat het niet meer om alleen maar standaard producten maar ook om heerlijke delicatessen. Kleine hapjes of bijzondere producten die voorheen niet snel te vinden waren in de standaard biologische winkels. Hierbij valt te denken aan speciale pasta’s, sauzen, maar ook heerlijke koekjes, aparte jams of goede oliën.

Biologisch afbreekbaar plastic
Het is ook niet meer zo dat biologische producten er stoffig en basic uitzien. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de uitstraling en de verpakking. Natuurlijk wordt hierbij niet uit het oog verloren dat de verpakking goed moet zijn voor het milieu. Er wordt veelal gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, flessen, blikken of gerecyclede materialen. Dat dit er steeds beter en stakker uit komt te zien is heel duidelijk te zien in de diverse winkels en webwinkels. Een mooi voorbeeld zijn de flessen van Pruneti’s olijfoliën. Hele mooie slanke flessen met een strak, modern label.

Biologische producenten zorgen er steeds beter voor dat de producten passen bij de huidige wensen van de consumenten. Een steeds uitgebreider smakenpallet, moderner uiterlijk en ook de prijs is allang geen reden meer om niet biologisch te eten.

Advertentie

Één reactie op “Biologische producten – geitenwollensokken of hype?”

Biologische producten zijn redelijk in opkomst, maar het gaat zeker niet zo hard als men een paar jaar terug voorspelt heeft. Zeker op het gebied van “duurzame relatiegeschenken” laat de voorspelde vraag niet van zich horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s