Categorieën
Nieuws & weetjes

Saudi-Arabische promotie zorgt voor controverse

benzine sales promotion Saudi ArabieRelatiegeschenken zijn er in vele vormen en maten. Relatiegeschenken worden mondiaal ingezet om bepaalde doelstellingen te verwezenlijken. Bij zo’n doelstelling kunt u denken aan het creëren van naamsbekendheid of het bevorderen van de verkoop. Dit laatste wordt ook wel een sales promotion genoemd. Het gebruik van relatiegeschenken verschilt per land. Zo ook in Saudi-Arabië.

Liter benzine bij aankoop snoep
De Saudi-Arabische banketbakkers veroorzaakten een grote controverse in januari toen zij gratis een liter benzine aanboden bij de aankoop van snoep of een zogenoemde ‘candybar’. De Arabische krant Ahram Online meldde dat de economen in het land laaiend zijn. De economen vinden het een verspilling van brandstof en waarschuwen voor de instorting van de Saudi-Arabische economie als Saudi-Arabië op deze manier benzine als sales promotion gebruikt. Origineel en ludiek is het zeker. In Nederland zal zo iets dergelijks niet snel voor komen. Hier hoort benzine meer tot een schaars goed. Misschien een leuk idee voor de benzinepomphouders om zo meer snoepgoed en broodjes te verkopen? Wat vind jij?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s