Categorieën
Gebruikers vertellen

Een verhaal in een (wijn)kistje…

proeven op engarranOok in deze tijd zijn er genoeg ondernemers die, met het schenken van een kistje wijn, aan hun relaties willen vertellen: “Fijn dat we ook dit jaar weer zaken hebben gedaan”. Een klein gebaar, een positief verhaal. Bij het kiezen van de wijn gaat men vaak op zeker: een mooie Médoc of klassieke Bourgogne bijvoorbeeld. Dan weet men tenminste dat de ontvanger de wijn kent en naar waarde kan inschatten. Ik heb het jaren geleden over een andere boeg gegooid en ben op zoek gegaan naar onbekendere wijnen uit gebieden die je niet dagelijks tegenkomt. Ik vond mijn wijnen voornamelijk in Zuid-Frankrijk: in de Provence, de Rhône en Languedoc-Roussillon. En werd getroffen door een groot aantal wijnboeren die met passie en enthousiasme hun wijnen maken én aan de man brengen. Met trots lieten ze me hun wijnen proeven en vertelden me het verhaal erbij: de authentieke druivensoorten, de prachtige ligging van hun wijngaard, de speciale manier van het opvoeden van de wijn, noem maar op. U begrijpt dat ik daar als kritische wijnliefhebber vrolijk van word. Het voordeel van wijnen uit minder bekende gebieden is dat je betaalt voor de wijn en niet perse voor de naam. Ik was dan ook buitengewoon verrast door de prijs-kwaliteit verhouding.

Wijnen met een authentiek verhaal
Met dit soort ‘wijnen met een verhaal’ probeer ik u weer te verrassen. En het mooie is, ú kunt er úw relaties mee verrassen: wij zorgen er namelijk voor dat wij het verhaal van de wijn weer doorvertellen door het bijpakken van een boeiende wijnomschrijving in het kistje. U slaat daarmee twee vliegen in een klap: u laat deze onbekende wijn voor uw relaties tot leven komen én laat hen daarbij en passant weten dat u het aandurft om buiten de betreden paden te treden. Dat u voor zo’n verhaal niet de hoofdprijs hoeft te betalen is een bonus.

Dit artikel is geschreven door Wouter Bensdorp van Bensdorp Wijnen ‘The Art of Living Well’.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s