Categorieën
Bekers & mokken Producten & gadgets

Wat is het verschil tussen bekers bedrukken en mokken bedrukken?

Bekers bedrukken doet u bij Zintuig.nlVoor de woordenboeken is er weinig verschil tussen een beker of een mok. De redactie heeft onderzoek gedaan naar de twee termen bekers bedrukken en mokken bedrukken. 250 respondenten vulde een online survey in. Voor welke termen kiest u?

Onderzoek resulteert in interessante feiten
Aan het onderzoek deden 250 personen mee. Hierbij werd de leeftijd wel ingevuld maar is er niet een voorselectie gemaakt uit bijvoorbeeld twintigers of dertigers. Het blijkt dat koffiedrinkers eerder voor de woorden mokken bedrukken kiezen dan voor bekers bedrukken. Theeliefhebbers kiezen wel voor ‘bekers bedrukken’. Ook blijkt dat mensen van 45+ jaar een duidelijke voorkeur hebben voor de mok en dat respondenten onder de 45 jaar eerder kiezen voor het woord beker. Dat is opvallend, want eerder beschreven wij dat de woordenboeken nagenoeg dezelfde definitie hanteren. Het enige verschil dat de redactie kon vinden, is dat een mok een ‘oor’ heeft en een beker niet per sé. Uit het onderzoek kwam dit verschil niet duidelijk naar voren. Bekers bedrukken of mokken bedrukken? Smaken en de echte definitie van een woord verschillen nou eenmaal per mens!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s