Categorieën
Nieuws & weetjes

‘Omkijken zonder omdraaien op de fiets’

Relatiegeschenkenblog.nl omkijkenIn de zomer van 2008 bedacht een fietser dat het zo veel makkelijker zou zijn als je kan omkijken zonder het hoofd te draaien. Net als in de auto, een blik werpen in de achter- of zijspiegel om te zien wat er achter je gebeurt: komt er een auto of fietser aan? Fietst mijn partner nog achter me? Maar niet via een traditionele fietsspiegel, want die wordt vaak gestolen als je de fiets buiten laat staan of het breekt af bij valpartijen.

Idee spiegeltje op handschoen
Hij kwam op het eenvoudige idee om een spiegeltje op een handschoen te monteren, ter hoogte van de duim. Bij het afslaan steek je toch al je hand uit en met het spiegeltje hoef je slechts je hand schuin voor je te houden om de (verkeers)situatie van achter te zien. Het hoofd blijft tijdens het fietsen naar voren gericht en het geslinger op de weg bij het over de schouder kijken behoort tot de verleden tijd. Wel zo veilig, ook voor de omgeving.
Het idee bleek wereldwijd nog niet te bestaan. Na veel prototypes en testen was de LOOKY fietshandschoen geboren.
Inmiddels zijn er veel fietsers die gebruik maken van LOOKY en ligt het in de schappen bij zo’n 75 fietsspeciaalzaken. Velen vinden het een geniale uitvinding. Het is een andere manier van achterom kijken. Misschien even wennen, maar het is zonder twijfel uniek en veiliger in het verkeer.

Advertentie

Één reactie op “‘Omkijken zonder omdraaien op de fiets’”

Deze zomer kocht ik een Looky om te proberen. Het was inderdaad even wennen maar ik heb er toch veel plezier van. Leuk om te lezen dat het idee van een fietser zelf was!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s