Categorieën
Nieuws & weetjes

Koninklijke relatiegeschenken bij huwelijken

Het is tegenwoordig natuurlijk niet weg te denken om tijdens een huwelijk relatiegeschenken weg te geven. Soms kleine cadeautjes, some iets veel groters. Over het algemeen zijn de meest opvallende huwelijken koninklijke huwelijken. Om de zoveel tijd is er een koninklijk huwelijk. Het laatste grote koninklijke huwelijk was tussen prins William en Kate Middleton in Groot Brittanië.

Prins Charles en lady Diana kregen ongeveer 4000 geschenken. Van de kroonprins van Saoudi-Arabië kregen zij safieren juwelen en van de Australische regering 20 zilveren borden.

Toen in Engeland het huwelijk tussen koningin Elisabeth II en prins Philip voltrokken werd, kregen zijn meer dan 2500 geschenken. Hier zaten heel veel zakdoeken, sjaals, kousen en ander textiel tussen. Eén van de geschenken was een stuk kant geklost door Mahatma Gandhi zelf.

Eén van de grootste huwelijksgeschenken ooit gegeven aan een koninklijk paar was een jacht van 45 meter lang. Dit was erg handig, want de ontvanger was prins Reinier de derde van Monaco. Laat dat nu net het Walhalla van de jachten zijn.

Tijdens zo’n huwelijk is het toch even een goed moment om jaloers te zijn op een koninklijk paar. Er is een hoop pers bij, dat is misschien niet altijd wenselijk. Maar tegen de tijd dat de cadeautjes uitgepakt mogen worden (als een jacht van 45 meter tenminste ingepakt is, want dat zal ook nog een moeilijk verhaal zijn), moet dat een goed gevoel geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s