Categorieën
Gebruikers vertellen

Hoe kiest u de juiste werkkleding? Deel 1

Werkkleding van WeboOm te beginnen moet worden bepaald waar de werkkleding voor nodig is. Wanneer dat bepaalt is bekijkt u onder welke van deze 3 categorieën dit valt.

Functionele kleding
Werkkleding met een goed draagcomfort en breed inzetbaar voor diverse werkzaamheden. Deze categorie kleding is ideaal voor de professional die meer uit zijn dagelijkse werkzaamheden wil halen.

Technisch
De technische werkkleding is meer toegespitst op specifiek gebruik van diverse doelgroepen. Hierbij spelen veiligheid en comfort en grote rol.

Geavanceerd
In deze categorie vallen kledingstukken die moeten voldoen aan extreem hoge eisen ten aanzien van veiligheid, pasvorm en functionaliteit. Voor diverse extreme werkzaamheden is deze kleding zeer geschikt.

Werkkleding valt voor de belastingdienst onder bedrijfskleding als het voldoet aan het volgende:
De belastingdienst beschouwt kleding als bedrijfskleding wanneer het is voorzien van één of meer duidelijk zichtbaar aan (de bedrijfsorganisatie van) de werkgever geboden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) van minimaal 70 cm². Bedrijfskleding wordt niet belast en dat kan aardig wat voordeel opleveren.

Ook door u ter beschikking gestelde kleding die niet aan deze voorwaarden voldoet, is onbelast zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft. Schoeisel en accessoires worden als kleding beschouwd. Zij kunnen dus ook werkkleding zijn als u aan de voorwaarden voldoet.

Let op!
Kleding met het logo van de sponsor is alleen werkkleding als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van uw organisatie. Sportkleding en sportschoenen zullen meestal niet voldoen aan de definitie van werkkleding en kunnen voor de loonheffingen dus niet onbelast verstrekt worden, tenzij deze kleding aantoonbaar op de werkplek achterblijft.

Dit artikel is geschreven door Wenda de Vries, Weboprom.nl.

Advertentie

Één reactie op “Hoe kiest u de juiste werkkleding? Deel 1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s