Categorieën
Kerstartikelen & kerstballen

Zijn ontvangers van kerstpakketten wel optimistisch?

Fairtrade kerstpakketten van Zintuig.nlMarktonderzoekbureau MarketResponse schreef op 18 november een artikel over kerstpakketten en de Nederlandse werknemers. Het blijkt dat drie van de vijf werknemers niet verwachten dat er aan het eind van dit jaar wordt gesaneerd op het traditionele ‘pakketje’. Dit ondanks de bezuinigingen van de overheid die het door middel van wetgeving steeds moeilijker maakt om een exclusief kerstpakket weg te geven. De werknemers zijn dus optimistisch maar zitten uw werknemers wel te wachten op een kerstpakket?

Een kerstpakket is een Nederlands verschijnsel
In geen enkel ander Europees land wordt er aan het eind van het jaar een kerstpakket weggegeven. Een kerstpakket is dus van oorsprong een Nederlands ritueel. Werknemers kijken steeds meer uit naar het kerstpakket. Gemiddeld verwacht men dat werkgevers € 40,- uitgeven aan een kerstpakket. Ongeveer de helft van de ondervraagden vindt een kerstpakket van meer dan  € 50,- per persoon vrij normaal . Voor meer dan € 50,- kan je een fantastisch kerstpakket samenstellen.  Denk aan exclusieve hapjes en drankjes of een SENZ paraplu. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Dan volgt een interessant feitje: ruim 25% van de Nederlandse beroepsbevolking hebben in 2010 geen kerstpakket ontvangen. Niet iedere werkgever beschikt dus over de kerstgedachte…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s