Categorieën
Nieuws & weetjes

Is de prijs van een relatiegeschenk het meest belangrijk?

brand awarenessIs de prijs het meest belangrijk bij de aanschaf van relatiegeschenken? De redactie vroeg het een aantal specialisten in de markt van promotionele producten. Veel inkoopmanagers en reclamebureau’s gaan “shoppen” voor de laagste prijs. Het is de vraag of de effectiviteit van een promotionele actie gegarandeerd is als prijs de enige doorslaggevende factor is bij de aanschaf van een promotieproduct. Wat is belangrijk als u besluit om relatiegeschenken te bestellen?

1. Kwaliteit van de bedrukking
De tijd van knalroze bedrukking op een product uit China, terwijl er toch een blauwe opdruk was gekocht is gelukkig voorbij. Er wordt echter steeds vaker bezuinigd op de drukkosten waarbij kwaliteit kan achterblijven. Dit probleem doet zich voor bij zowel importzendingen als bij Europese productie. Tijdelijke tattoo’s bedrukt met inkt die de huid irriteert? Een gele opdruk op een zwart t-shirt waarbij het zwart door het geel heenkomt? Het gebeurt vaker dan u denkt. Uw reputatie wordt geschaadt. Kies voor een betrouwbare webwinkel!

2. Deadline is deadline
Kan uw relatiegeschenken aanbieder de levertijd halen? Is hij daar eerlijk en duidelijk over? Een goede dealer van promotionele producten weet de doorlooptijden en informeert u op tijd wanneer een product afgeleverd kan worden.

3. Accurate orderverwerking
Heeft uw contactpersoon bij het door u geselecteerde bedrijf verstand van het product dat hij of zij heeft verkocht? Klopt de orderbevestiging? Ontvangt u een duidelijke drukproef van uw opdruk? Kunt u telefonisch contact opnemen als u vragen heeft? Het lijkt voor de hand liggend, echter gaat het hier nog vaak mis.

4. Wat als het toch foutloopt
Hoe reageert uw leverancier als een (bedrukte) opdracht van promotionele producten is verknoeid? Wordt de klacht binnen een redelijke termijn naar tevredenheid opgelost? De betere relatiegeschenken aanbieder helpt u graag weer op weg en probeert alle problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s